torstai 29. marraskuuta 2012

Konjakkisinappi


Jouluna pitää pöydässä olla aina itse tehtyä sinappia. Perinteinen konjakkisinappi sopii hyvin kinkulle, mutta itse kinkkua syömättömänä pidän siitä esim. loimulohen kanssa. Sinappi ja lohi sopivat yllättävän hyvin yhteen. Oman joulupöydän lisäksi sinappia on kiva tehdä myös lahjaksi. Sinapin tekoon ei vain kannata ryhtyä montaa päivää ennen joulua, koska sinappi sisältää kananmunaa, ja se vähentää sinapin säilyvyyttä.

Konjakkisinappi

2 dl kuohukermaa
1,5 dl sinappijauhetta
1,5 dl sokeria
1 kananmuna
1 tl etikkaa
2 rkl konjakkia

Sekoita kattilassa hyvin keskenään kerma, sinappijauhe, sokeri ja kananmuna. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes seos kiehahtaa ja hieman sakenee. Jäähdytä hieman ja lisää etikka sekä konjakki. Purkita puhtaisiin lasipurkkeihin.

5 kommenttia:

 1. Just pari päivää sitten tajusin, etten oo eläissäni sinappia tehnyt. Kaapissa kyllä nököttää purkillinen sinappijauhetta, mutta en vaan oo saanut aikaiseksi. Täytyy kyllä kanssa kokeilla. Ei ilmeisesti oo kovin vaikeaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen jo useampana jouluna tehnyt erilaisia sinappeja, ja nykyään joulupöydästä pitääkin aina löytyä itse tehtyä sinappia. Muulloin sinappia ei tulekaan tehtyä, vaan sinappijauhetta tulee käytettyä sitten johonkin muuhun. Kannattaa kokeilla! Sinapin valmistaminen on nopeaa, eikä ole vaikeaa. Kunhan sekoittelee koko ajan hyvin, ettei pala pohjaan.:)

   Poista
 2. Täytyy siis testata :) Ohjeita mulla on jos jonkinmoisia, mutta se inspiraatio vaan puuttuu. Eikä kuulosta tuo konjakkisinappikaan hullummalta!

  VastaaPoista
 3. Tänä vuonna aion minäkin tehdä sinappia itse, miten se aina jääkin vaikka on niin helppo juttu..?
  Olisin taas kaipaillut neuvojasi. Miten olet saanut nuo laatikot esim Blogiringille, Etsi reseptille? Olisi kiva saada tuollainen "näitä blogeja seuraan" laatikkokin, onko se sama kuin nuo ed.mainitut? Iso kiitos jälleen jos ehdit neuvoa! :)

  Ja kiitos pitaleipämuistutksesta! Tosiaan ei ole vuosiin tullut tehtyä niitä täälläkään, meillä on jämähdetty tortilloihin =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jouluksi on aina niin paljon tehtävää, että väkisinkin jää jotain suunnitelluistakin tekemättä. Sinappia kyllä kannattaa yrittää ehtiä tekemään itse. Se on joulupöydässä parempaa kuin kaupan. Onneksi sinappia keittelee nopeasti.:)

   Meillä ei ole tehty aikoihin edes tortilloja. Niitäkin olisi mukava syödä taas pitkästä aikaa.:)

   Poikkean blogiisi neuvomaan.;)

   Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-