Meillä tehdään nykyään aina kasvismakaronilaatikkoa, koska lihansyöjälle maistuu onneksi soijarouhekin. Pääsee ruuanlaitossakin helpommalla, kun ei enää tarvitse molemmille tehdä omia versioita. Hienona raasteena porkkana uppoaa hyvin makaronilaatikon joukkoon. Ensimmäistä kertaa laitoin laatikkoon myös hernerouhetta, ja porkkanan tavoin sekin hyvin sulatui mukaan. Tällä tavoin tulee melkeinpä huomaamatta syötyä enemmän kasviksia.
Kasvismakaronilaatikko
5 dl makaronia
1 dl Milletti Hernerouhetta
1 kasvisliemikuutio
3 rkl ruokaöljyä
2 valkosipulin kynttä
1 iso sipuli
1 iso porkkana
3 dl tummaa soijarouhetta
5 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
currya
paprikajauhetta
valkopippurijauhetta
suolaa
5 dl maitoa
2 kananmunaa
Päälle:
n. 1 dl juustoraastetta
Keitä makaroni ja hernerouhe
kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä juuri ja juuri kypsäksi. Valuta
siivilässä keitinvesi pois. Kuori ja hienonna valkosipuli sekä sipuli.
Kuori ja raasta hienolla terällä porkkana. Kuumenna pannulla öljy ja
kuullota sipulit pehmeäksi. Lisää joukkoon porkkanaraaste sekä
soijarouhe. Paista hetki sekoitellen. Lisää vesi, kasvisliemikuutio sekä
mausteet. Paista, kunnes soijarouhe on pehmeää ja ylimääräinen neste
hävinnyt. Sekoita soijarouheseos makaronin joukkoon. Tarkista maku ja
lisää tarvittaessa mausteita. Vispaa kananmunat ja maito sekaisin, ja
kaada munamaito makaroniseoksen joukkoon. Kaada seos uunivuokaan ja
ripottele pinnalle juustoraaste. Paista uunin alatasolla 180 asteessa 45
- 60 minuuttia.
Kuva: Valmistajan sivuilta |
Hernerouhetta en ole koikeillut, mutta se sopii varmasti hyvin tähän makaronilaatikkoon! Mukavaa viikonloppus!
VastaaPoistaHernerouhe sopii hyvin makaronilaatikkoon, ja moneen muuhunkin ruokaan sitä saa uppoamaan. Hyvä tuote. Saa helposti ruokaan lisää terveellisyyttä. Kiitos samoin!:)
PoistaMakaronilaatikossa soijarouhe korvaa ihan hyvin jauhelihan, kunhan vain kunnolla maustaa. Tai ainahan nuo soijatuotteet vaativat reilusti mausteita. Hernerouhe on tosi kiva tuote, kannattaa kokeilla, kun paketti on lähes ilmainen.:)
VastaaPoistaMeilläkin on lähes aina iso partaäijäpurkki jääkaapissa. Osa tulee syötyä sellaisenaan, osa menee ruoanlaittoon. Mainio tuote, kun sopii vaikka mihin, eikä kuumentamisestakaan kärsi.:) Kiva, että pannukakut maistui!:)
Tuo hernerouhe on hyvää ihan salaateissakin. Meillä siitä stykätään niinkin.
VastaaPoistaOn kyllä monikäyttöistä tuo rouhe.:)
PoistaHeips! Sinulle olisi kiva pieni haaste blogissani. :)
VastaaPoistaT: Sokerihelmi
Onpa täällä kivoja ohjeita! Kiitos niistä!
VastaaPoista