Meillä sienestyskausi alkaa aina keväällä, ja lähiseudulta poimitaan kaikki vastaan tulevat korvasienet talteen. Talven mittaan korvasienistä tehdään kastikkeita, muhennoksia, keittoja sekä piiraita.Tässä piirakassa on runsaasti täytettä, ja Aura -juustoa antamassa lisämakua. Myös perunasosepohjainen taikina antaa mehevälle piiraalle lisää maukkautta.
Evira: "Korvasienet on keitettävä kahteen kertaan runsaassa vedessä (1 osa sieniä ja 3 osaa vettä) vähintään viisi minuuttia ja huuhdeltava hyvin molempien keittokertojen jälkeen runsaassa vedessä." |
Kinkku-korvasienipiiras
Pohja:
150 g voita
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunasosejauhetta
1 rkl kylmää vettä
Täyte:
200 g palvikinkkua
200 g esikäsiteltyjä korvasieniä
1 rkl oliiviöljyä
1 punasipuli
1 valkosipulin kynsi
1/2 punainen paprika
2 dl turkkilaista jogurttia
3 kananmunaa
1/2 pkt Aura-juustoa
1 dl pizza-juustoraastetta
timjamia
mustapippuria
ripaus yrttisuolaa
Nypi paloiteltu voi keskenään sekoitettujen
jauhojen joukkoon. Lisää kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi. Painele
taikina voidellun korkeareunaisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Laita vuoka kylmään noin 15 minuutiksi. Kuullota pannulla öljyssä
kuorittu ja suikaloitu punasipuli, kuorittu ja hienonnettu valkosipulin
kynsi sekä kuutioitu paprika. Lisää joukkoon korvasienet, ja paista
mahdollinen ylimääräinen neste pois. Ota pannu liedeltä ja sekoita
joukkoon kuutioitu palvikinkku, jogurtti, kananmunat, murusteltu
Aura-juusto sekä juustoraaste. Mausta seos timjamilla, mustapippurilla
sekä yrttisuolalla. Kaada täyte vuokaan pohjataikinan päälle. Kypsennä
200 -asteisessa uunissa noin 30 - 40 minuuttia.
Eikä! Siis ihan mieletön korvasienisaalis! Itse olen löytänyt yhden korvasienen ikinä. Siitä ei paljoa piirakkaa väännetä.
VastaaPoistaMeillä on muutama hyvä korvasienipaikka, joista hyvänä vuotena saa ihan mukavan saaliin, ja sieniä riittää pakastimeen useammaksi käyttökerraksi. Mutta ei tämäkään ihan parasta korvasienialuetta ole, joillain alueilla saaliit on huimasti suuremmat.
PoistaTosi hyvä piirakka, kiitos ohjeesta!
VastaaPoistaVoisko tätä ajatella tehdä isoon uunipeltiin,jos tarvii isomman satsin?
VastaaPoistaEiköhän se onnistuisi. Paistoaika varmaan vain muuttuu.
Poista