keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Suklaistakin suklaisempi suklaakakku


Mies toivoi syntymäpäiväkseen suklaista täytekakkua. Saamansa piti, sillä suklaata tästä kakusta ei ainakaan puutu! Suklaata on sekä pohjataikinassa, täytteessä että kuorrutteessa. Suklaata ja voita sisältävä kakkupohja ei ole normaalin sokerikakkupohjan tapaan pehmeän höttöinen, vaan tuhti ja napakka. Rommiseoksella kostutettu kakku on kuitenkin mehevä ja hyvin koossa pysyvä myös kakkupaloja leikatessa. Jo pieni pala kakkua kahvin kanssa vie hyvin makean nälän. Suklaaholisteille kakku on täydellinen valinta.


Suklaakakku

Pohja:
4 kananmunaa
2 dl sokeria
170 g tummaa taloussuklaata
200 g voita
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vuokaan:
voita
korppujauhoja

Kostutukseen:
1/2 dl vettä
1/2 dl tummaa rommia
2 rkl sokeria

Täyte:
1 pkt eli 2 ps Blå Bandin suklaamousseaineksia
2 dl maitoa
1 prk Jam it! -mangohilloa

Kuorrutus:
200 g maitosuklaata
3/4 dl kuohukermaa

(Koristepursotukset kaakaotomusokerilla makeutettua kermavaahtoa.)

Vaahdota keskenään kananmunat ja sokeri. Sulata taloussuklaa vesihauteessa, ja vatkaa joukkoon sulatettu voi. Sekoita suklaa-voiseos kananmunavaahdon joukkoon. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja sihtaa jauhot taikinaan siivilän läpi. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada hyvin voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan. Kypsennä 175 asteessa noin 1 tunti. Jäähdytä pohja, irrota vuoasta ja leikkaa kolmeen osaan. Sekoita keskenään vesi, rommi ja sokeri. Kostuta pohjalevyt seoksella. Vaahdota suklaamousseainekset maidon kanssa pakkauksen ohjeen mukaan. Aseta kostutettu kakkulevy irtopohjavuoan pohjalle ja levitä päälle puolet mangohillosta. Levitä hillon päälle puolet suklaamoussesta. Aseta päälle toinen kakkulevy ja levitä sille loput mangohillosta sekä suklaamoussesta. Aseta päälle kolmas kakkulevy. Peitä vuoka tuorekelmulla ja laita päälle kevyt paino. Anna kakun olla viileässä seuraavaan päivään. Poista kakku vuoasta. Sulata kattilassa suklaa ja sekoita joukkoon kuohukerma. Levitä suklaaseos kakun päälle ja reunoille. Pursota halutessasi koristeeksi kermavaahtoa.

23 kommenttia:

  1. Aah suklaaholistin unelma!Onnea vaan synttärisankarille,ihana kakku!

    VastaaPoista
  2. Suklaaholisti täällä, hei! Saako teille tulla kylään vai joko on kakku syöty..? :) Hauska tuo haarukka lautasen reunalla! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vielä on pieni pala kakkua jäljellä. Tässä iltasella varmaan tasan jaetaan.:) Joissain ruokakuvissa joskus on tuollaisia haarukoita näkynyt. Nykyään tulee kuvia katseltua "oppimismielessä".;)

      Poista
  3. Kyllä maistuis :) Ihana kakku ja suklaa on aina niin hyvää!

    VastaaPoista
  4. Näyttää kyllä syntisen hyvältä! :)

    VastaaPoista
  5. Tunnustan, olen melkoinen suklaaholisti. Täytyy kai tehdä tänään jotain nopeaa suklaista, etten saa vieroitusoireita!:D Upea kakku kyllä! Hyvä, että miehistäkin löytyy suklaafaneja, meillä se on lähinnä naisten yhteinen piirre, miehet kun ovat enemmän kinuskin perään. Ehkäpä tuo rommi olisi toisaalta perheen miesten mieleen suklaakakussa..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama vika, ja meillä suklaa maistuu molemmille. Ja maistuu se kinuskikin, että ei sen puoleen.:D Rommi voi hyvinkin saada myös miehet innostumaan kakusta.;) Kiitos, ihmeen hyvin tuo kuorrutuksen levittäminenkin onnistui.:)

      Poista
  6. Aivan käsittämättömän upea kakku! Näyttää myös ihanan mehevältä. Tuohon kun saisi hampaansa upottaa. En antaisi kenenkään silloin itseäni häiritä, vaan mussuttaisin silmät kiinni, suu suloisesti hymyssä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Ihmeen kelvollisen kakun sain näin selkävaivaisena väkerrettyä. Ja maku ja koostumuskin oli melkoisen kohdillaan. Pohja olisi kestänyt enemmänkin kostutusta, mutta ei se näinkään kuivaksi jäänyt. Pala kakkua kahvikupposen kanssa saa kyllä suun hymyyn.:)

      Poista
  7. Suklaan ystävänä voisin pitää tästä kakusta ;) Ihanan suklaisaa!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suklaan ystävä ei voi olla pitämästä tästä. Suklaata tässä riittää.:)

      Poista
  8. Jo vain maistuisi meilläkin. Ihana kaakku.

    VastaaPoista
  9. Vau, onpas herkullisen näköinen kakku niin päältä kuin sisältäkin. :)

    VastaaPoista
  10. Hei! Tytär täyttää 2 vuotta ja ajattelin makean kakun leipoa suklaasta.Tämä resepti kuulosti herkulliselta ja silmät söi kun katselin kuvaa!
    Nyt heräsi kysymys,kun tuossa tummaa rommia,että maistuuko se kakussa miten vai voisiko sen mahdollisesti korvata jollakin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tokihan se rommi tuossa kakkupohjassa maistuu, kun sitä kostutuksessa on käytetty. Lapselle tulevaan kakkuun vaihtaisin kostutuksen vaikka vain vaniljasokerilla maustettuun maitoon. Hyvä kakku tulee varmasti niinkin, koska tässä kuitenkin on suklaa pääosassa eikä rommi.:)

      Poista
    2. Kiitoksia ideasta!Taidankin tehdä niin :)

      Poista
  11. Minkä kokoista vuokaa tässä on käytetty ja kuinka moni syö kakusta? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä kakkuvuoka on siinä 22 - 24 cm:n tienoilla halkaisijaltaan. Neljän kananmunan kakusta pitäisi yleensä riittää n. 12 henkilölle. Tällainen suklainen kakku on suht makeana riittoisampi kuin esimerkiksi perinteinen kermatäytekakku.

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-