lauantai 13. lokakuuta 2012

Nopea thai-kanakeitto


MaustePörssiltä saamani maustelähetys sisälsi Tom Yum -maustesekoitusta, ja heti pussin nähdessäni tiesin, että se on sitten kohta kanakeittopäivä. Edellispäivänä ruoanlaitolle ei ollut aikaa kuin puolisen tuntia, joten nopea ja helppo kanakeitto oli hyvä valinta päivän ruoaksi. Keitosta olisi voinut tehdä ruokaisampaa lisäämällä joukkoon esimerkiksi perunoita tai nuudeleita, mutta tein nyt tällä kertaa kevyen keiton pelkästään kasviksista ja kanasta. Tom Yumilla keittoliemi maustui maukkaan mausteiseksi. Seuraavaksi tekeekin mieli kokeilla samantyyppistä keittoa katkaravuista.

Nopea thai-kanakeitto

2 - 3 rkl ruokaöljyä
1 sipuli
1/2 rs tuoreita herkkusieniä
1 punainen paprika
1 l vettä
1 prk kookosmaitoa
2 kanaliemikuutiota
2 - 3 rkl MaustePörssin Tom Yum -maustesekoitusta (suola, inkivääri, korianteri, chili, sipuli, valkosipuli, rypälesokeri, sitruunaruoho, kaffir limetinlehti)
n. 600 g broilerin fileesuikaleita
2 ps pakastevihannessekoitusta (porkkana, herne, kukkakaali, vihreä papu)
1 prk pikkumaisseja
(suolaa, tuoretta korianteria)

Ruskista broilerin fileesuikaleet kevyesti pannulla. Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Siivuta herkkusienet. Poista paprikasta siemenet ja leikkaa kuutioiksi. Kuumenna kattilassa ruokaöljy ja kuullota sipulia, herkkusieniä ja paprikaa muutaman minuutin ajan.  Lisää kattilaan vesi, kookosmaito, kanaliemikuutiot sekä Tom Yum -mausteseosta maun mukaan. Kiehauta. Lisää joukkoon broilerin fileesuikaleet, pakastevihannekset sekä pikkumaissit. Kiehauta ja keitä keittoa muutaman minuutin ajan. Tarkista suola ja lisää halutessasi tuoretta korianteria.

6 kommenttia:

  1. Thai keitot ovat ihania ja muutenkin tykkään paljon thaimaalaisesta ruuasta ja sen makumaailmasta.(tosin ilman kanaa...;D)

    VastaaPoista
  2. Ihania makuja on thaimaalaiset ruoat tulvillaan.:) Tätäkin keittoa voisi hyvin tehdä ihan vain kasvisversionakin. Itse olen nyt kesästä lähtien alkanut syödä kanaa oltuani ilman lihaa jo liki parikymmentä vuotta...;)

    VastaaPoista
  3. Kanakeittoo oli meilläkin tänään, mutta ihan tavallista, juustollista. Tota kookosmaitoa tarvii kyllä kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juustollinenkin on hyvää.:) Kookosmaito sopii noihin thai-makuihin ja pehmentää tulisiakin makuja.

      Poista
  4. No maistus kyllä mullekkin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keitot alkaa taas maistua näin ilmojen viiletessä. Kanakeitto on nopeatekoista, hyvää ja aika kevyttä.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-