perjantai 5. lokakuuta 2012

Mansikka-mojitokakku


Ajattelin ensin jättää tämän kakun postaamatta, mutta tulin toisiin ajatuksiin, koska makunsa puolesta kakku on paikkansa täällä ansainnut. Kakun aioin hylätä pelkästään ulkonäkönsä vuoksi. Tein kakun samalla tyylillä kuin aiemmin Piña Colada -keikauskakun. Eli ensin laitoin silikoniseen ruusuvuokaan päällimmäisen kerroksen hyytymään, sen hyydyttyä lisäsin täytteen, ja keksipohjan tein erikseen irtopohjavuoassa. Mansikkainen kerros vain olisi vaatinut yhden liivatteen lisää, koska nyt se alkoi hieman valuttaa mehua pitkin vaaleaa täytettä, kun poistin kakun vuoasta. Keksipohjakaan ei ollut paras mahdollinen vaihtoehto näin keikautettuna tehtynä. Mutta normaaliin tapaan irtopohjavuokaan tehtynä, ensin pohja, sitten täyte ja lopuksi mansikkainen kerros, kakku olisi varmasti onnistunut ulkomuodollisesti paremmin. Unohtamatta tietenkään sitä yhtä ylimääräistä liivatettakaan.

Mutta maku kakussa oli siis erittäin hyvä, ja sehän se on kuitenkin pääasia. Kakkuun hain maut lempidrinkistämme, eli kakussa maistui minttu, lime, rommi ja mansikka. Mansikkasoseesta tehty kerros oli raikasta ja vähäisen liivatemäärän vuoksi koostumukseltaan ihanan pehmeää syömisen kannalta ajateltuna. Kakkutäytteessä puolestaan maistui mukavasti muut ainekset yhdessä. Suklainen pohja täydensi makuja hyvin.

Kakkua ei sitten tullut kuvattua kokonaisena hylkäämispäätöksen vuoksi, mutta sentään päätöksen pyörrettyäni kakkua vielä löytyi palasen verran. Kakulla juhlistettiin 10. hääpäiväämme.

Mansikka-mojitokakku

Pohja:
350 g Minttu Domino -keksejä
25 g voita

Täyte:
pieni nippu tuoretta piparminttua
1 prk lime-valkosuklaarahkaa
4 dl kermaa
tomusokeria maun mukaan
1 limen raastettu kuori
1 dl limestä puristettua mehua
5 liivatetta
rommiaromia

Mansikkakerros:
5 1/2 dl pakastemansikoita
1 - 1 1/2 dl sokeria
1 dl mansikoista sulanutta mehua
5 liivatetta (laitoin 4)

Murenna Domino -keksit hienoksi muruksi ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele keksiseos kevyesti leivinpaperilla päällystetyn irtopohjavuoan pohjalle. Laita kulhoon mintut sekä rahka. Sekoita sauvasekoittimella, kunnes mintut menevät hienoksi ja sekoittuvat rahkan joukkoon. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon minttuinen rahka. Makeuta seos oman maun mukaan tomusokerilla. Lisää joukkoon limen raastettu kuori. Mausta seos rommiaromilla. Kuumenna limemehu ja liuota joukkoon kylmässä vedessä lionneet liivatelehdet yksitellen. Anna jäähtyä hetki, ja kaada sitten liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja tasoita pinta. Soseuta sulaneet mansikat sauvasekoittimella ja lisää joukkoon sokeria. Kuumenna mansikkamehu ja liuota joukkoon kylmässä vedessä lionneet liivatelehdet yksitellen. Kaada liivateseos mansikkasoseen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Levitä mansikkaseos kakkuvuokaan jo hyytyneen täytteen päälle. Laita viileään, kunnes mansikkakerroskin hyytyy, ja poista sitten kakku varovasti vuoasta.

10 kommenttia:

  1. Mielestäni kakkupala on hyvännäköinen ja kuulostaa tosi raikkaalta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Itse palasessa tuo mansikkakerroksen valuminen ei näytä niin pahalta kuin koko kakussa.;) Mutta onneksi oli kuitenkin maultaan hyvää.:)

      Poista
  2. Onpa herkullinen pala!! Tuo mansikkakerros on kyllä piste iin päällä =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Mansikkakerros on tuossa kakussa ihan ehdoton. Antaa kakulle kivan raikkauden ja muutenkin hyvä kontrasti noille kakun muille osille.:)

      Poista
  3. Onnea hääpäivänne johdosta! :) Onneksi kuitenkin päätit postata kakun, minusta tuo lievä valuminen ei haittaa. Kakku on kyllä upea ja ohje aivan ihana. Tuo mintun ja mansikan liitto on kiehtova kaikin puolin.. Nämä marjaiset kerrokset tuppaavat aina olemaan hieman valuvia, vaikka liivatteita olisi tarpeeksi. Varsinkin kosteuden ja kuuman takia..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Tuohon leikkuupintaan valumaa ei hirveästi ehtinyt vielä tullakaan, ulkosyrjä olikin sitten jo punertunut kauttaaltaan. Mutta eipä se toisaalta niin kauheasti haittaa, kun kuitenkin tuo mansikkakerros muuten pysyi koossa.:) Hyvä tietää, ettei välttämättä liivatteetkaan auta marjakerroksien valumiseen. Ei tarvitse sitten jatkossakaan turhaan liivatteita haaskata. Koostumus mansikkakerroksessa oli kuitenkin ihanan sosemainen eikä mikään hyytyneen kumimainen.

      Poista
  4. Lämpimät onnittelut hääpäivänne johdosta! Kakku kuulostaa ihan superihanalta, rommiaromi kuulostaa hyvältä myös täytteessä. Liiat liivatteet on kamalia, joskus käynyt moka sen suhteen ja lopputulos ei ole kovin miellyttävä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!:) Kakku oli tosi hyvän makuista ja koostumuskin oli täytteessä kohdillaan. Olisi pitänyt vain tehdä irtopohjavuokaan normaalijärjestyksessä... Liivatteita laittaa mieluummin varovasti kuin ronskisti liikaa. Mieluummin syö vaikka pikkaisen liian löysää kakkua kuin jotain kumimaista tönkköä.;)

      Poista
  5. Oletko kokeillut tehdä tätä toistamiseen niin ettei mansikkatäyte olisi valunut?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei samaa kakkua ihan näin äkkiä viitsi uudelleen tehdä.;) Tuntuu tuo ihan normaalia olevan, että marjaiset kerrokset hieman mehua valuttavat, vaikka muuten täyte pysyykin hyvin koossa. Eli ehkä sille asialle ei vain mahda mitään, kun koostumus kuitenkin sitten kärsii, jos liivatteita laittaa enemmän.

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-