sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Leipäjuusto-puolukkapiiras


Aamulla leivoin sunnuntaipäivän kahvitteluihin syksyisen piiraan. Leipäjuusto antaa uutta potkua tavalliselle puolukkapiiraalle. Useamminkin voisi leipäjuustoa hyödyntää leivonnassa, kun se hyvin sopi marjaisen täytteen joukkoon. Juustosta otin piparimuotilla sydämen muotoisia paloja, mutta juuston voi ihan hyvin vain veitsellä kuutioidakin. 

Leipäjuusto-puolukkapiiras

Pohja:
75 g voita
1/2 dl sokeria
1 muna
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl kardemummaa
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
250 g leipäjuustoa
200 g puolukoita
3 munaa
1 prk kermaviiliä
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmuna ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi ja painele se reunoja myöden piirakkavuokaan  Sekoita keskenään kermaviili, munat ja sokerit ja kaada tasaisesti piirakan päälle. Lisää päälle paloiteltu leipäjuusto ja puolukat.  Paista uunissa 200 asteessa 40 minuuttia.

8 kommenttia:

  1. Onpa herkullisen näköinen ja nätti piiras.Minua harmittaa,kun vielä viime vuonna sai jättimarketista pakatettuja puolukoita (Baltian maista,muistaakseni) ja nyt niitä ei enään ole aikoihin ollut.Onneksi sentään on karpaloita ja musta-ja punaherukoita vielä siellä kaupan pakastealtaassa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kivan näköinen tuli piiraasta näin ja oli oikein hyvää.:) Jännä, että teillä löytyy kaupasta paremmin karpaloita kuin puolukoita. Puolukoita kuitenkin kasvaa paljon enemmän ja on paljon helpompi poimittavakin. Mutta hyvä, kun löytyy edes karpaloita ja herukoita.:) Tähän piiraaseen sopisi varmasti muutkin marjat kuin puolukat. Vadelmistakin voisi tulla tosi hyvä.

      Poista
  2. Kivan oloinen resepti! Mukavaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yleensä leipäjuusto tulee meillä syötyä lämmitettynä kermassa tai vaniljakastikkeessa, mutta hyvää vaihtelua oli näin piiraan täytteenä.:) Kiitos, sunnuntai menikin mukavasti suolla karpaloita poimien. Pitkästä aikaa oli poutaisempaa.:)

      Poista
  3. No mutta tässäpä mahtava resepti, itselleni ei ole ikinä tullut mieleen käyttää leipäjuustoa leivonnassa. Kokeilen ihan ehdottomasti! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile vaan. Meillä tästä tykättiin. Kivasti maistuu tuo kardemummakin pohjataikinassa. Parhaimmillaan piiras on pikkaisen lämpimänä, niin leipäjuustokin on silloin pehmeää. Vaikka maistuihan tuo tänään kylmänäkin.;)

      Poista
  4. Sinulla riittää tuota mielikuvitusta, hyvässä mielessä!:) Itselläni ei olisi käynyt tällainen mielessääkään. Leipäjuusto kuulostaa ihan oudolta leivonnassa, mutta hyvää sen täytyy olla. Täytyy joskus kokeilla!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan kivasti leipäjuusto sopii tällaiseenkin. Tulee piiraaseen mukavia, narskuvia sattumia.:) Kannattaa testata.;)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-