lauantai 22. syyskuuta 2012

Yhden tähden luumukompotti


Luumu- ja kriikunapuut ovat taas antaneet sen verran hyvin satoa, että jotain on saatu purkkeihinkin talveksi. Rommiluumujen lisäksi tein kokeeksi myös pienen erän luumukompottia, ja sehän maistuikin jäätelön kanssa sen verran hyvältä, että pitää tehdä vielä lisää ennen kuin luumut loppuvat. Luumukompotti maistuu mausteidensa puolesta ihan jouluiselta, joten se sopii varmasti hyvin myös joulun ajan ruokapöytään jälkiruoaksi.

Yhden tähden luumukompotti

2 kg luumuja tai kriikunoita
2 dl vettä
250 g fariinisokeria
250 g muscovado-sokeria
1 dl hillosokeria
1 dl yhden tähden Jaloviinaa
1 kanelitanko
3 tähtianista

Halkaise luumut ja poista kivet. Mittaa kattilaan vesi, fariinisokeri, muscovado-sokeri, kanelitanko sekä tähtianikset. Kiehauta, ja lisää sitten luumut sekä jaloviina. Kiehauta, lisää hillosokeri ja hauduta noin 20 minuuttia. Purkita luumukompotti puhtaisiin lasipurkkeihin. Säilytä viileässä. Tarjoa luumukompottia vaniljajäätelön kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-