sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Pancakes eli pannukakut


Pannukakkuja on mukava paistella kiireettöminä sunnuntaiaamuina aamupalaksi. Kahvia ja voileipää, pannukakkuja itse tehdyn vadelmahillon sekä tuoreiden marjojen kera... Voiko ihanammin päivän enää alkaa...

Pancakes

4 dl turkkilaista jogurttia
1 - 2 dl maitoa
2 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl suolaa
25 g voita

Sekoita keskenään jogurtti, maito ja munat. Lisää jogurttiseokseen keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää taikinaan lopuksi sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi. Sulata pannulla voita ja paista pannukakut molemmin puolin kullanruskeiksi.

10 kommenttia:

  1. Ihana alku päivällä! Näyttää todella herkulliselta!

    VastaaPoista
  2. Näyttääpä herkulliselta! Tosiaankin maistuis mullekin =)

    VastaaPoista
  3. Oi,oi, mitä herkkureseptejä taas vaikka kuinka:)Tällä saa sunnuntain maistumaan hyvältä :) Löysin tuolta aiemmin omppopiirakan reseptin, sain ystävältä pussillisen omenoita, niin pääsen tekemään myös herkullista piirakkaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Herkuteltua on tullut taas vähän liiaksikin, mutta minkäs teet, kun on marja- ja omena-aika...;) Sunnuntait lähtee hyvin käyntiin arkea paremmilla aamupaloilla.:) Kiva, kun löysit piirakkareseptin kokeiltavaksi. Toivottavasti maistuu sullekin!:D

      Poista
  4. Voi miten herkullista... tulee ihan vesi kielelle!! Tuo turkkilainen jugurtti on kyllä loistava keksintö! Taidan testata ohjetta ensi viikonloppuna =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä, turkkilainen jogurtti on loistavaa. Sopii vaikka mihin, kylmään tai kuumaan. Saa reilun kokoisessa purkissa ja pitkä säilyvyys.:) Pannukakut on herkkua. Testaa pois.:)

      Poista
  5. Hävis ohje jossa on kreikkalaista jugurttia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näissäkin voi tietysti käyttää kumpaa vain, kreikkalaista tai turkkilaista. Meillä aina ollut enemmän turkkilainen jogurtti käytössä.

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-