sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Marja-aroniahyytelö


C-vitamiinipitoisista marja-aronian marjoista saa hienon makuista ja syvän punaista hyytelöä. Marja-aroniahyytelö sopii hyvin esimerkiksi liharuokien lisäkkeeksi. Varsinkin kalkkunalle hyytelö sopii mainiosti, ja meillä onkin usein joulupöydässä palvikalkkunan kanssa tarjolla juuri marja-aroniahyytelöä. Myös joidenkin juustojen seurana hyytelö menee hyvin.

Marja-aroniahyytelö

800 g marja-aroniaa
5 dl vettä
1 pkt (330 g) hillo-marmeladisokeria

Laita kattilaan marjat ja vesi. Kiehauta ja keitä kunnes marjat pehmenee ja niistä irtoaa mehu. Siivilöi keitoksesta mehu talteen. Kaada mehu kattilaan ja lisää hillo-marmeladisokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä muutaman minuutin ajan. Purkita hyytelö puhtaisiin lasipurkkeihin.

14 kommenttia:

 1. En usko, että olen koskaan maistanut aronia marjoja, mutta tuo hyytelö näyttää hyvältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aronian marjat ovat parhaimmillaan juuri hyytelöinä tai mehuina. Ihan sellaisenaan marjoja ei kauheasti tule syötyä. Hyytelö on mielestäni kaikkein parasta.:)

   Poista
 2. Vanhempieni pihassa on marja-aroniaa ja isäni onkin monena syksynä ilmaissut kiinnostuksensa aronian maisteluun. Homma ei ole vielä päätynyt toteutuksen asteelle. Olen yrittänyt selailla ohjeita netistä, mutta niitä on aika vähän tarjolla. Omenan kaveriksi aronia kuulemma sopii. Myös hyytelö voisi olla mainio lahja jouluksi. Ehkä tänä syksynä saan aikaiseksi..:) Kiitos kuitenkin näistä aroniaresepteistä, joita tosiaan ei monia löydy. Nämä merkkaan muistiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulemma omenan kaverina on hyvä. Meillä on vain yksi nuori pensas, joten satoa ei vielä olla paljoa saatu. Juuri vain pieneen määrään hyytelöä ja chutneyta. Kotona meillä keitettiin aroniamehua. Se saattaa hieman jakaa mielipiteitä, kun mehussa maku on aika voimakas.

   Poista
 3. Kiitos reseptistä! Tuli oikein hyvää hyytelöä.

  VastaaPoista
 4. Aroniahyytelö (sokeripitoisuuden vuoksi makeahkoa) sopii todella hyvin riistalihojen kaveriksi (esim. hirvipaisti), käy myös kanan/kalkkunan kanssa ja hyvää vaniljajäätelön kaverina. Mehunakin toimii vallan mainiosti jos ei ole niin makijan mehun ystävä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan maistuu myös riistan kanssa. Jäätelön kanssa ei olekaan tullut koskaan kokeiltua. Pitääpä testata, kunhan saan tehtyä tämän vuoden sadon taas hyytelöksi. Aroniamehu onkin oikein hyvä flunssakautena.:)

   Poista
 5. Sopii myös kääretortun sisään ja miksei täytekakkuunkin.
  Namia on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain. Aika monikäyttöistä hyytelö on ja hienon makuista.:)

   Poista
 6. Kiitos ohjeesta, nyt on hyytelö purkeissa! Maistiaisia huomenna...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä. Toivottavasti maistuu.:)

   Poista
  2. Tuli todella hyvää! Huomenna uusi satsi. :)

   Poista
 7. Voiko hyytelöä pakastaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marja-aroniahyytelöä en ole koskaan pakastanut, mutta mustaherukkahyytelöä on pakastimessakin ollut ja hyvin on pakastaminen onnistunut.

   Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-