C-vitamiinipitoisista marja-aronian marjoista saa hienon makuista ja syvän punaista hyytelöä. Marja-aroniahyytelö sopii hyvin esimerkiksi liharuokien lisäkkeeksi. Varsinkin kalkkunalle hyytelö sopii mainiosti, ja meillä onkin usein joulupöydässä palvikalkkunan kanssa tarjolla juuri marja-aroniahyytelöä. Myös joidenkin juustojen seurana hyytelö menee hyvin.
Marja-aroniahyytelö
800 g marja-aroniaa
5 dl vettä
1 pkt (330 g) hillo-marmeladisokeria
Laita kattilaan marjat ja vesi. Kiehauta ja
keitä kunnes marjat pehmenee ja niistä irtoaa mehu. Siivilöi
keitoksesta mehu talteen. Kaada mehu kattilaan ja lisää
hillo-marmeladisokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä muutaman minuutin
ajan. Purkita hyytelö puhtaisiin lasipurkkeihin.
En usko, että olen koskaan maistanut aronia marjoja, mutta tuo hyytelö näyttää hyvältä!
VastaaPoistaAronian marjat ovat parhaimmillaan juuri hyytelöinä tai mehuina. Ihan sellaisenaan marjoja ei kauheasti tule syötyä. Hyytelö on mielestäni kaikkein parasta.:)
PoistaKuulemma omenan kaverina on hyvä. Meillä on vain yksi nuori pensas, joten satoa ei vielä olla paljoa saatu. Juuri vain pieneen määrään hyytelöä ja chutneyta. Kotona meillä keitettiin aroniamehua. Se saattaa hieman jakaa mielipiteitä, kun mehussa maku on aika voimakas.
VastaaPoistaKiitos reseptistä! Tuli oikein hyvää hyytelöä.
VastaaPoistaAroniahyytelö (sokeripitoisuuden vuoksi makeahkoa) sopii todella hyvin riistalihojen kaveriksi (esim. hirvipaisti), käy myös kanan/kalkkunan kanssa ja hyvää vaniljajäätelön kaverina. Mehunakin toimii vallan mainiosti jos ei ole niin makijan mehun ystävä.
VastaaPoistaTosiaan maistuu myös riistan kanssa. Jäätelön kanssa ei olekaan tullut koskaan kokeiltua. Pitääpä testata, kunhan saan tehtyä tämän vuoden sadon taas hyytelöksi. Aroniamehu onkin oikein hyvä flunssakautena.:)
PoistaSopii myös kääretortun sisään ja miksei täytekakkuunkin.
VastaaPoistaNamia on :)
Kyllä vain. Aika monikäyttöistä hyytelö on ja hienon makuista.:)
PoistaKiitos ohjeesta, nyt on hyytelö purkeissa! Maistiaisia huomenna...
VastaaPoistaOle hyvä. Toivottavasti maistuu.:)
PoistaTuli todella hyvää! Huomenna uusi satsi. :)
PoistaVoiko hyytelöä pakastaa?
VastaaPoistaMarja-aroniahyytelöä en ole koskaan pakastanut, mutta mustaherukkahyytelöä on pakastimessakin ollut ja hyvin on pakastaminen onnistunut.
PoistaAroniasta tulee hyvää mehua: 2kg marjoja, pussi (60g.) viinihappoa, (kirsikanlehtiä), 2 l. kiehuvaa vettä. 1 l. sokeria. Survo marjat, laita ne ja viinihappo (kirsikanlehdet) astiaan ja kaada päälle kiehuva vesi. Anna mehun tekeytyä vuorokausi. siivilöi tarkkaa, kiehauta ja lisää sokeri. Pullota.
VastaaPoistaKuulostaa hyvältä! Kiitos vinkistä.
PoistaIhanaa,taas saa Aroniasta mehua ja hyytelöä,ja nyt kokeilen myös hilloa tehdä!!Tykkään marjan mausta ja teenkin mehun etten lisää sekaan muuta esim. omenaa....Ja mikä terveyspommi tämä Aronia onkaan❤
VastaaPoistaHyvin tulee tänä vuonna aronian marjoja. Itse olen nyt vain pakastanut niitä, mutta voisi sitä vähän hyytelöäkin tehdä.:)
PoistaKiisseli on parasta aroniasta!
VastaaPoistaEi olekaan tullut mieleen koskaan kokeilla. Kiitos vinkistä!
Poista