torstai 20. syyskuuta 2012

Jogurtti Panna Cotta & limesiirappi

Lautasella olevaan annokseen sain vielä lisukkeeksi omista pensaista siperialaisia karhunvadelmia. Karviaisen näköiset marjat ovat minikiivejä. Viime ja tänä keväänä istutetut marjovat kiinanlaikkuköynnöksemme tekivät ensimmäiset satonsa.

Tämä jogurttinen Panna Cotta valmistuu helposti ja nopeasti. Jogurtti antaa Panna Cotalle raikkaan, hieman hapahkon maun. Limesiirappi taas tuo annokseen makeutta ja sitruksisen maun. Tästä Panna Cotasta tulee tosi pehmeää, joten sitä voi olla hieman hankala saada kauniisti kumottua. Omanikin kärsi hieman lautaselle kumoamisesta. Annoksesta tuli neljä Panna Cottaa ja kaksi syötiinkin ihan suosiolla astioistaan. Varmaankin kaikkein parhaiten nämä Panna Cotat tulisivat limesiirapin kanssa esille kirkkaista laseista.

Jogurtti Panna Cotta & Limesiirappi

Jogurttipannacotta:
3 dl maustamatonta jogurttia
2 dl kermaa
4 rkl tomusokeria
2 liivatelehteä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita keskenään jogurtti sekä 1 desi kermaa. Lisää tomusokeri. Kiehauta loppu kerma, puserra liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota liivatteet kerman joukkoon. Kaada kerma-liivateseos ohuena nauhana jogurttiseokseen koko ajan sekoittaen. Kaada seos annosmaljoihin ja laita kylmään hyytymään. Tarjoa hyytyneet pannacotat limesiirapin kera maljoistaan tai kumoa lautaselle.

Limesiirappi:
1 dl sokeria
1/2 dl vettä
1 limen mehu
1 limen raastettu kuori

Laita siirappiainekset kattilaan ja kiehauta. Anna seoksen kiehua hiljakseen 5 - 10 min., kunnes se alkaa karamellisoitua. Anna hieman jäähtyä ja tarjoile pannacotan kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-