Vadelmista valmistuu kauniin väristä sorbettia. Sorbetti on raikasta nautittavaa hellepäivänä. Keveä sorbetti sopii myös jälkiruuaksi raskaammallekin aterialle.
Vadelmasorbetti
1 1/2 dl vettä
1 dl sokeria
5 dl pakastevadelmia
1 - 2 rkl Metsmaasikalikööriä
1 valkuainen
Koristeluun:
tuoreita vadelmia
sitruunamelissan lehtiä
Kiehauta vesi ja sokeri, anna liemen
jäähtyä. Soseuta vadelmat esim. tehosekoittimella ja sekoita sose
sokeriliemeen. Mausta liköörillä. Laita kulho pakastimeen pariksi
tunniksi ja sekoita välillä. Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi ja
lisää se puolijäätyneeseen massaan. Laita kulho takaisin pakastimeen ja
sekoita pari kertaa. Annostele sorbetti jälkiruokakulhoihin
jäätelökauhan tai lusikan avulla. Koristele esim. tuoreilla vadelmilla
sekä sitruunamelissan lehdillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-