sunnuntai 5. elokuuta 2012

Banaanikakku


Pari mustunutta banaania lojui keittiössä. Ne ovat omimpiaan banaanikakkuun, johon löysin hyvän perusreseptin Iloleipurin sivuilta. Valmiin kakun päälle sihtasin hieman tomusokeria sekä kaakaojauhetta. Banaani tekee kakusta mehevän.

Banaanikakku

225 g voita
3 kananmunaa
1,5 dl sokeria
2 banaania survottuna
3,75 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 tl kardemummaa tai inkivääriä

Pane uuni lämpiämään 175 asteeseen. Sulata voi mikrossa tai kattilassa ja anna sen jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi, lisää voisula, banaanisose ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä kakkua uunin alaosassa n. 40 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-