Appelsiineista saa punasipulin kera pirteän ja raikkaan salaatin. Appelsiini-sipulisalaatti onkin aika klassikko. Hain salaattiin vähän uutta makua kapriksista ja mausteista, sekä pientä purutuntumaa manteleista. Mainio lisuke!
Appelsiini-punasipulisalaatti
2 appelsiinia
1 punasipuli
1 rkl kapriksia
kymmenkunta kuoretonta mantelia
oliiviöljyä
balsamico blancoa
ripaus suolaa
ripaus sokeria
n. 1 tl sumakkia
timjamia
mustapippurirouhetta
Kuori appelsiinit ja leikkaa ne ohuehkoiksi
siivuiksi. Leikkaa siivujen reunoista halutessasi kalvot pois. Kuori
punasipuli ja leikkaa mahdollisimman ohuiksi renkaiksi. Lado
appelsiinisiivut ja sipulirenkaat laakeaan tarjoiluastiaan. Ripottele
joukkoon kaprikset. Murskaa mantelit rouheeksi ja ripottele salaatin
päälle. Pirskottele päälle hieman oliiviöljyä sekä vaaleaa
balsamietikkaa. Ripottele päälle ripaus suolaa sekä sokeria. Mausta
lopuksi sumakilla, timjamilla sekä mustapippurirouheella. Laita salaatti
viileään tekeytymään ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-