tiistai 21. heinäkuuta 2020

Jättikatkarapu-ananasvartaat

Fleur De Sauvignon -merisuola saatu Culinaristit.comilta, Pongracz Brut -kuohuviini saatu Viinimaalta.


Kesän mittaan on tullut grillattua tämän tästä. Osa grillattavista on vanhoja vakiogrillattavia, osa uusia kokeiluja. Katkarapuja en ole koskaan aiemmin grillannut, joten oli jo aika kokeilla niitäkin. Marinoin kuorittuja jättikatkarapuja marinadissa noin tunnin ajan ennen grillaamista ja sitten pujottelin ne varrastikkuihin yhdessä ananaslohkojen kanssa. Katkarapujen grillaaminen on nopeaa! Vain 1 - 2 minuuttia per puoli riittää, ja sitten on valmista. Olin etukäteen valmistanut myös yksinkertaisen salaatin, ja salaattipediltä tarjotut jättikatkarapu-ananasvartaat olivat nopea ja kevyt lounas yhtenä kesäisenä lomapäivänä.


Jättikatkarapu-ananasvartaiden kanssa joimme roseekuohuviiniä. Pongracz Rose Brut on erittäin kuiva, hennon paahteinen ja sitruksinen. Vuoden Viinit -kilpailun kestomenestyjän maussa on vadelmaa, karhunvatukkaa ja kypsää punaherukkaa. Viinin rakenne on hienostuneen tyylikäs ja suutuntuma eloisa. Jälkimaussa tuntuvat paahteisuus kypsä punainen omena. Laadukas ja hyvin tehty roseekuohuviini, joka sopii moneen tilanteeseen.


Jättikatkarapu-ananasvartaat

n. 25 raakaa pakastejättikatkapua kuorittuna
1 tlk isoja ananaskuutioita
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 rkl soijakastiketta
tilkka sitruunamehua
1 valkosipulin kynsi
n. 1/2 tl Fleur de Sauvignon -merisuolaa
mustapippuria myllystä
lehtipersiljaa

Kuori ja hienonna valkosipulin kynsi. Sekoita keskenään oliiviöljy, hunaja, soijakastike ja sitruunamehu. Lisää joukkoon hienonnettu valkosipuli ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Laita sulatetut jättikatkaravut ja liemestään valutetut ananaskuutiot marinadiin ja anna maustua n. 1 tunnin ajan. Pujota jättikatkaravut ja ananaskuutiot vuoron perään varrastikkuihin. Jos käytät puisia varrastikkuja, liota niitä ensin vedessä sen aikaa, kun varrasainekset marinoituvat. Grillaa vartaita n. 1 - 2 minuuttia/puoli, kunnes katkaravut muuttuvat punertaviksi ja kiinteiksi. Varo kuitenkin ylikypsentämästä. Tarjoile jättikatkarapu-ananasvartaat esimerkiksi salaattipediltä ja ripottele päälle vielä lehtipersiljaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-