maanantai 27. heinäkuuta 2020

Hapanjuuripannukakut


Hapanjuurileivonnassa jää usein ylimääräistä juurta. Jämäjuuri kannattaa hyödyntää muussa leivonnassa pois heittämisen sijaan. Jämäjuuresta olen leiponut muun muassa perunarieskoja sekä pannukakkuja. Hapanjuuripannukakut ovat todella hyviä! Muhkeita ja hyvän makuisia. Ohjeen hapanjuuripannukakkuihin löysin Hapanjuuri.fi -sivustolta. Hapanjuuripannukakut ovat niin herkullisia, että menevät kuin kuumille kiville, ja siksi usein teenkin taikinaa tuplaten. Hapanjuuripannukakkujen taikinan voi tehdä vaikka edellisenä päivänä valmiiksi, niin saa vaikkapa sunnuntaiaamun herkuksi nopeasti paistettua pannukakkuja.

Hapanjuuripannukakut
(6 - 8 kpl)

125 g vehnäjauhoja
1 - 2 rkl sokeria
1/2 tl suolaa
(1 tl leivinjauhetta, jos on kiire)
65 g hapanjuurta (joko jämäjuurta, aktiivista juurta tai ruokinnasta ylijäänyttä juurta)
225 g maitoa
1 kananmuna
2 rkl voisulaa (täysmaitoa käyttämällä voin voi jättää poiskin)

Sekoita keskenään vehnäjauhot, sokeri, suola ja leivinjauhe. Sekoita toisessa kulhossa keskenään hapanjuuri, maito, kananmuna ja voisula. Kaada jauhoseos maitoseoksen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan olla huoneenlämmössä tai jääkaapissa, kunnes se hieman kuplii. Jämäjuurta käytettäessä taikina voi olla yön yli jääkaapissa ja taikinan voi paistaa aamulla. Paista pannukakut kuivalla pannulla, missä on tarttumaton pinta tai paista halutessasi pannukakut voissa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-