keskiviikko 17. kesäkuuta 2020

Tomaatti-mozzarellavartaat

Nestemäinen kurkkusuola saatu Culinaristit.comilta.


Tomaatti, mozzarella ja basilika on aina toimiva yhdistelmä. Kirsikkatomaateista, mozzarellapalloista ja basilikan lehdistä saa yksinkertaisen, mutta maukkaan lisukkeen kesäruoille. Cocktailtikkuihin pujotetut tomaatti-mozzarellavartaat ovat näppäriä myös piknikillä tai kaunis tarjottava kesäjuhlissa. Mausteeksi tomaatti-mozzarellavartaat eivät kaipaa muuta kuin hyvää oliiviöljyä, mustapippuria sekä suolaa. Suolana käytin Culinaristit.comilta saatua nestemäistä kurkkusuolaa, joka on vähäsuolaista, ja sopii ruoan maun viimeistelyyn. Nestemäisessä suolassa on 25 % vähemmän natriumia ja se sisältää kaliumia. Tomaatti-mozzarellavartaisiin kannattaa kokeilla nestemäistä suolaa myös maustamattomana, sitruunalla tai Välimeren yrteillä maustettuna.


Tomaatti-mozzarellavartaat

250 g kirsikkatomaatteja
125 g minimozzarellapalloja
basilikan lehtiä
oliiviöljyä
mustapippuria myllystä
Liquid Salt Kurkku -suolasuihketta

Lisäksi:
cocktailtikkuja

Pujota cocktailtikkuihin vuoronperään kirsikkatomaatteja ja mozzarellapalloja, ja pujota jokaiseen väliin basilikan lehti. Pirskottele vartaiden päälle oliiviöljyä ja rouhi myllystä mustapippuria. Viimeistele vartaat suihkauttamalla niille nestemäistä kurkkusuolaa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-