lauantai 9. marraskuuta 2019

Lehtikaali-tomaattikeitto


Aikamoinen sissi tuo lehtikaali. Ihan lähes näihin päiviin saakka kasvimaalta on saanut käydä lehtikaalia napsimassa, vaikka on jo koettu monet pakkaset sekä ensilumi. Siellä se silti on sitkeästi ollut edelleen ihan käyttökelpoinen. Mutta nyt taitaa lehtikaalinkin aika olla vihdoin ohi. Viime päivinä lämpömittari on kivunnut jo reilusti yli -10 asteeseen, ja jälleen on maakin valkoisen lumipeitteen alla. Onneksi lehtikaalia tuli pakastettua runsaasti talven varalle. Voin talven mittaan tehdä monet kerrat vaikka tätä herkullista tomaattipohjaista keittoa, joka on myös kevyttä ja terveellistä. Ruokaisuutta keitolle antavat isot voipavut.

Lehtikaali-tomaattikeitto

1 prk paseerattua tomaattia
n. 1 prk vettä
2 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
pari kourallista silputtua lehtikaalia
1 prk voipapuja
tilkka hunajaa tai ripaus sokeria
suolaa
mustapippuria myllystä
jauhettua cayennea
basilikaa

Kuumenna kattilassa oliiviöljy. Kuullota kuorittu ja hienonnettu sipuli ja valkosipulin kynnet öljyssä pehmeiksi. Lisää joukkoon lehtikaali ja kuullota, kunnes lehtikaali pehmenee ja väri tummenee. Kaada kattilaan paseerattu tomaatti sekä purkin huuhdevesi. Kiehauta ja keitä miedolla lämmöllä n. 15 min. Lisää keittoon voipavut ja mausta hunajalla, suolalla, mustapippurilla, cayennella sekä basilikalla. Kiehauta ja keitä vielä miedolla lämmöllä hetki, jotta pavut lämpenee.


1 kommentti:

  1. Tämä kuulostaa ihanan maukkaalta ja lämmittävältä keitolta syysilotihin! Menee ehdottomasti kokeiluun, kiitos reseptistä!:)
    Mukavaa viikonloppua <3
    Ida Kotona kaupungissa -blogista
    http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

    VastaaPoista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-