lauantai 23. marraskuuta 2019

DIY olutjoulukalenteri


Siitä saakka, kun muutama vuosi sitten näin ensimmäiset olutjoulukalenterit netissä, olen suunnitellut tekeväni sellaisen vielä joskus puolisolleni. Nyt vihdoin olutjoulukalenteri on toteutettuna, ja vaikea sanoa kumpi meillä odottaa hartaammin joulukuun alkua, mies vai tytär. Kun molemmilla on nyt omat joulukalenterinsa, toisella siis olutjoulukalenteri, toisella Frozen suklaakalenteri. Toinen pääsee maistelemaan 24 eri olutta, koska joka päivälle on tietenkin eri olut. Toinen taas saa herkutella päivittäin suklaalla. Oluita voi toki jemmailla myöhemmällekin, ettei ihan joka päivä mene kaljoitteluksi.


Olutjoulukalentereja myydään ihan valmiinakin, mutta itse tekemällä pääsee halvemmalla. Tässä kalenterissa kalleimmaksi tulee sisältö. Itse kalenterin saa aika edullisesti kyhättyä kasaan. Netistä löytyy monen muotoista olutjoulukalenteria. Minä halusin tehdä putkiloista kuusen muotoon tehdyn kalenterin. Sain roskiin meneviä vahvoja kartonkiputkia, joista sai katkaisemalla 24 sopivan pituista putkiloa kalenterin luukuiksi. Liimasin putkilot yhteen hyvällä liimalla kuusen muotoon. Putkien takaseinät tein kartongista, luukuiksi tuli puukiekot, joihin liimasin kaupasta ostetut valmiit adventtikalenterin numerot.


Koko komeuden suihkuttelin spraymaalilla kullan väriseksi, ja putkiloiden pintaan liimailin vielä koristeeksi valkoisia lumihiutaletarroja. Putkiloiden välit viimeistelin ohuella köydellä, joka myöskin antaa lisää tukea koko rakennelmalle. Nämä käyttämäni putkilot olivat niin vahvoja, että kalenteri painaa jo tyhjänäkin tosi paljon. Täytettynä sitä ei edes uskalla nostaa. Mutta koska kalenteri on tosi vahva ja tukeva, on siitä iloa moneksi vuodeksi. Oluen lisäksi kalenterin voi täyttää ihan jollain muullakin. Mitä vain sisälle saa sopimaan. Näihinkin jäi nyt vielä sen verran tilaa, että ajattelin käydä vielä etsimässä kaupasta lapselle pikkuisia yllätyksiä tuonne mukaan. Saavat sitten isä ja tytär yhdessä availla luukkuja, ja kalenterista on entistä isompi ilo.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-