maanantai 5. elokuuta 2019

Oluttölkkikana

Kaisun Grillimauste saatu tuotetestiin.


Lidlin alekorista löytyi parilla eurolla teline, jota käytetään oluttölkkikanan valmistamiseen. Koska oluttölkkikana oli meillä vielä testaamatta, eikä telineen hinta päätä huimannut, lähti se kaupasta tietenkin mukaan. Ja telinehän on oluttölkkiä parempi vaihtoehtokin oluttölkkikanan valmistamiseen, koska tölkin pinnastahan voi liueta mukaan ties mitä pakkauksen kemikaaleja. Oluttölkkikanan maustamiseen päätin kokeilla testiin saamaani Kaisun Grillimaustetta. Hieroin grillimaustetta broilerin pintaan ja sisälle, ja annoin maustua parin tunnin ajan. Ennen grillausta sivelin broilerin vielä voisulalla. Grillin kannen alla oluttölkkikana kypsyi pinnaltaan rapeaksi, kun taas broilerin sisällä kiehuva ja höyryävä olut piti huolen siitä, että lihasta tulee mehukasta. Ruokapöydässä sain kehuja siitä, miten hyvin osaan kanoja maustaa. No, tällä kertaa en voinut ottaa kunniaa maustamisesta, tulihan valmis mausteseos suoraan pussista. Kaisun Grillimauste sopikin erinomaisesti grillatun broilerin mausteeksi. Grillimauste ei sisällä ollenkaan arominvahventeita, ja suolaakin siinä on hyvin maltillisesti. Kaisun Grillimausteen makuyhdistelmä on hyvin onnistunut ja siinä on kivasti potkuakin. Vaikka meillä on maustekaappi täynnä vaikka mitä kaikkia mausteita, grillimaustetta meillä ei ole ollut vuosiin. Kaisun Grillimauste on kuitenkin niin hyvää, että jatkossa grillimaustettakin taas kaapista löytyy.

Oluttölkkikana

1 kokonainen broileri
Kaisun Grillimaustetta
(suolaa)
nokare voita
1 tlk olutta

Huuhtele broileri ja kuivaa se huolellisesti kauttaaltaan talouspaperilla. Hiero broilerin sisälle ja pintaan reilusti Kaisun Grillimaustetta. Lisää tarvittaessa suolaa. Anna broilerin maustua jääkaapissa vähintään 2 tuntia. Ota broileri huoneenlämpöön n. 30 min. ennen valmistusta. Avaa oluttölkki ja juo siitä noin puolet. Kaada loput oluesta telineen keskellä olevaan säiliöön. Paina broileri istumaan telineeseen säiliön päälle. Sulata nokare voita ja voitele broileri voisulalla. Grillaa broileria epäsuoralla lämmöllä keskilämmössä grillin kansi kiinni n. 1 - 1,5 h, kunnes oluttölkkikana on kypsää. Ota broileri grillistä ja anna hetki vetäytyä. Oluttölkkikana onnistuu myös uunissa. Kypsennä broileria silloin 175 asteessa n. 1,5 h.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-