Meillä grillataan todella paljon kasviksia. Useimmiten suurin osa grillattavista onkin kasvispitoista, ja sitten lisäksi vaikka pihvit. Näin koko lämmin ateria valmistuu kätevästi yhtä aikaa grillissä. Tänä kesänä, kun taas kasvimaakin on käytössä, grilliin on usein laitettu pieniä porkkanoita. Porkkanarivin harvennus käy siinä sivussa, kun käy aina nappaamassa grilliin jokusen porkkanan. Kaupasta taas kannattaa grilliin valita varhaisporkkanoita, joissa on naatitkin mukana. Oman maan porkkanat ovat olleet niin maukkaita, etten ole niitä sen ihmeemmin maustanut. Suola ja pippuri on riittänyt.
Grillatut porkkanat
pieniä porkkanoita naatteineen
ruokaöljyä
suolaa
mustapippuria myllystä
Leikkaa porkkanoiden naatit niin, että naatteja jää vielä muutama sentti. Pese porkkanat huolellisesti, älä kuori. Pyöräytä porkkanat ruokaöljyssä ja grillaa käännellen, kunnes porkkanat saavat väriä pintaan ja ne pehmenevät. Nosta porkkanat grillistä ja ripottele niille suolaa ja mustapippuria myllystä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-