tiistai 2. heinäkuuta 2019

Ruohosipulin kukilla maustettu viinietikka


Tiesithän, että myös ruohosipulin kukat ovat syötäviä? Ruohosipuli kukkii runsaasti, ainakin meillä, joten käytän niistä osan ruoanlaitossa, osan taas jätän kukkimaan ja siementämään. Ruohosipulin kukat sopivat vaikka koristeeksi voileipäkakkuihin ja salaatteihin. Samalla ne antavat myös sipulista makua. Ruohosipulin kukkia voi kuivata sellaisenaan tai vaikka suolan kanssa. Ruohosipulin kukat myös maustavat viinietikan ja antavat sille tosi kauniin värin. Ruohosipulin kukilla maustettua viinietikkaa voi käyttää muun muassa salaattien kastikkeissa sekä marinadeissa. Ruohosipulin kukilla maustettu viinietikka kauniissa pullossa tai purkissa on myös kiva tuliainen tai ruokalahja.

Ruohosipulin kukilla maustettu viinietikka

2 dl ruohosipulin kukkia
3 dl valkoviinietikkaa

Kerää ruohosipuleista kukinnot ilman vartta. Huuhtele kukat ja anna veden kuivahtaa. Laita kukat lasipurkkiin ja kaada valkoviinietikka päälle. Anna tekeytyä viileässä viikon ajan. Siivilöi ruohosipulin kukilla maustettu viinietikka lasipulloon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-