perjantai 26. heinäkuuta 2019

Mansikka-mascarponekakku

Pople Strawberry saatu tuotenäytteenä Lignell & Piispaselta.


Ainakin kerran kesässä pitää tehdä tuoreista mansikoista jonkinlainen mansikkakermakakku. Meidän mansikkakakkumme aika oli juhannuksena. Mitään sen ihmeempiä en jaksanut alkaa leipomaan, vaan tein rennon kakun torttupohjista. Leivoin kolme nopeasti valmistuvaa torttupohjaa, niihin kevyt kostutus, ja väleihin vain reilusti kokonaisia mansikoita sekä mascarpone-kermavaahtoa. Kakku valmistui todella nopeasti ja ilman sen kummempia kermanpursotus- ja koristelustressejä. Ja vaikkei kakku välttämättä pärjäisi kaunein kakku -kilpailussa, niin ainakin sen maku ja koostumus oli kohdallaan. Rento mansikka-mascarponekakku onkin ihan täydellinen kesäkakku. Tuotenäytteenä Lignell & Piispaselta saadut Pople Strawberry -juomat maistuivat kakun kanssa hyvin viilennettyinä.


Mansikka-mascarponekakku

Yksi pohja:
2 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vuokaan:
voita
vehnäjauhoja

Kostutus:
vaniljamaitoa

Lisäksi:
n. 800 g mansikoita
5 dl vispikermaa
250 g mascarponea
tomusokeria maun mukaan

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon siivilän läpi keskenään sekoitetut vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita taikina varovasti sekaisin. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun torttuvuokaan ja paista uunin keskitasolla 175 asteessa n. 13 - 15 min., kunnes pohja on kypsä. Jäähdytä ja kumoa pohja vuoasta. Leivo kakkua varten kolme pohjaa. Kun pohjat on jäähtyneet, kostuta ne kevyesti vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Vatkaa vispikerma vaahdoksi, sekoita joukkoon mascarpone ja makeuta oman maun mukaan tomusokerilla. Levitä ensimmäisen torttupohjan päälle mascarponekermaa ja mansikoita. Laita toinen torttupohja päälle ja levitä taas päälle mascarponekermaa ja mansikoita. Lisää kolmas torttupohja päälle ja levitä päälle loput mascasponekermasta sekä mansikat.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-