Tuoreista marjoista ja hedelmistä tehtävät yksinkertaiset jälkiruoat ovat kesällä ihan parhaita. Moni jälkiruoka valmistuu helposti grillissä siinä samalla, kun grillailee aterian muita aineksia. Tämän aprikoosijälkiruoankin ainekset vain laitetaan foliovuoassa grilliin ja annetaan grillin lämmön hoitaa loput.Grillissä pehmenneet aprikoosit ja karamellisoitunut kastike vaniljajäätelön kera nautittuna kruunaa aterian kuin aterian. Jos et omista grilliä, tämä onnistuu myös uunissa tai liedellä pannulla paistaen.
Grillatut aprikoosit
1 rkl voita
1/2 dl viskiä
1/2 dl sokeria
ripaus suolaa
6 aprikoosia
Laita foliovuokaan voi, viski, sokeri ja ripaus suolaa. Halkaise aprikoosit ja poista kivet. Laita aprikoosin puolikkaat foliovuokaan. Laita foliovuoka grilliin ja anna olla grillin lämmössä, kunnes aprikoosit pehmenevät ja muut ainekset sakenevat karamellisoituneeksi kastikkeeksi. Tarjoile aprikoosit kastikkeineen lämpiminä vaniljajäätelön kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-