tiistai 4. kesäkuuta 2019

Parsa-parmankinkkusalaatti


Parsa ja parmankinkku ovat kuin luodut toisilleen. Näistä kahdesta aineksesta valmistin meille yhtenä päivänä päivän toisen aterian. Kananmuna sopii parsan ja parmankinkun liittoon kolmanneksi pyöräksi, ja omasta maasta löytyi aterian sekaan myös jo viinisuolaheinää ja rukolaa lisämakua antamaan. Annokset viimeistelin vielä vinegretillä. Todella maukasta, ja valmista lähes vartissa! Parsa-parmankinkkusalaatti sopisi hyvin myös brunssille, alkupalaksi sekä juhlapöytäänkin tarjottavaksi.

Parsa-parmankinkkusalaatti

500 g vihreää parsaa
100 g parmankinkkua
5 kananmunaa
viinisuolaheinää
rukolaa

Vinegretti:
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl vaaleaa balsamicoa
ripaus suolaa
ripaus sokeria
mustapippuria myllystä

Leikkaa parsoista puiset kannat. Keitä parsoja vedessä 3 - 5 minuuttia parsojen paksuudesta riippuen. Keitä myös kananmunat. Kaada parsojen keitinvesi pois ja jäähdytä parsat nopeasti kylmällä vedellä. Valuta parsat ja asettele ne sitten tarjoiluvadille. Voit halutessasi paloitella parsat tai halkaista paksumpia. Kuori keitetyt kananmunat, halkaise ne, ja asettele puolikkaat parsojen päälle. Asettele sekaan parmankinkun siivut ja lisää päälle viinisuolaheinää ja rukolaa. Sekoita vinegretin ainekset hyvin sekaisin keskenään ja pirskottele annosten päälle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-