maanantai 6. toukokuuta 2019

Uunidonitsit

Clipper -teet saatu tuotenäytteenä Miltton Showroomilta.

 

Pidimme huhtikuun taukoa dieetissä. Enimmäkseen söimme terveellisesti ja kurinalaisesti, mutta välillä salleimme myös pienen herkuttelun. Paino pysyi hyvin kurissa dieettitauon ajan, eli ilmeisesti olemme aika hyvin omaksuneet uudet ruokailutottumukset. Vappuna vielä herkuteltiin viimeisen kerran ja heti vappupäivän jälkeen jatkettiin taas dieetillä. Vaikka öljyssä paistetut munkit ja donitsit ovatkin ihan parhaita, en niitä nyt vapuksi tehnyt. Niitähän ei edes kannata alkaa vain muutamaa paistamaan, joten uunidonitsit oli hyvä vaihtoehto. Sain pellilläni meille sopivasti kuusi donitsia leivottua, donitsipellillä tällä reseptillä saisi puolestaan 12 pienempää donitsia. Minun pellilläni tulee aika normaalikokoisia donitseja. En muista mikä tuo vanha pelti on, mutta sillä saa tehtyä vaikka pikkuruisia kahvikakkuja. Donitsien kuorrutteen tein mansikan makuisesta tomusokerista, koska sitä vielä purkin pohja oli kaapissa. Sai senkin käytettyä sieltä samalla pois. Hyvältä maistui uunidonitsit sekä vappuaattona kotona teen kanssa, että vappupäivän piknikillä.

Uunidonitsit
(6 isoa tai 12 pientä)

1 dl maitoa
1 dl sokeria
1/2 dl ruokaöljyä
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
1/4 tl suolaa
1 sitruunan raastettu kuori

Lisäksi:
öljyä pellin voiteluun
50 g voita

Kuorrute:
2 dl mansikan makuista tomusokeria
1 - 2 rkl kylmää vettä

Lisäksi:
nonparelleja

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele donitsipellin kolot öljyllä. Sekoita kulhossa maito, sokeri, öljy ja kananmuna. Yhdistä toisessa kulhossa jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe, sooda ja suola. Raasta sitruunan kuori hienoksi raasteeksi ja lisää se jauhoseokseen. Sekoita jauhoseos ja nesteet nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kauho taikina pursotinpussiin ja pursota donitsipellin koloihin. Täytä kolot noin puoleenväliin. Paista donitseja uunissa 7 - 8 minuuttia. Sulata voi. Kumoa donitsit leivinpaperille ja voitele ne voisulalla. Anna donitsien jäähtyä noin puoli tuntia ennen kuorruttamista. Sekoita kuorrute lisäämällä tomusokeriin vettä niin, että saat hieman valuvan tahnamaisen koostumuksen. Kasta donitsit yksi kerrallaan kuorrutteeseen ja koristele donitsit nonparelleilla.


Miltton Showroom lähetti minulle tuotenäytteenä Clipper -teen uutuusmaut: kesämarjat, mustaherukka ja punaiset marjat. Uudet marjaisat maut sopivat erityisesti suomalaisten makumieltymyksiin. Clipper viettää tänä vuonna juhlavuotta vastuullisena teebrändinä. 25 vuotta sitten Clipper sai Reilun kaupan sertifikaatin. Clipper Teas vannoo aitojen makujen, Reilun kaupan ja luomutuotteiden nimeen. Clipper on sitoutunut ostamaan teetä Reilun kaupan ehdoilla. Se ostaa vuosittain n. 1000 tonnia Reilun kaupan teetä, joka tukee aktiivisesti  ja pitkäaikaisesti jopa 114 000 teen viljelijää ja heidän perheitään. Clipperin tuotepakkausta on uudistettu suomalaisten kulutustottumuksiin sopivaksi. Uusissa pakkauksissa on yksittäispakatut teepussit, ja niihin on lisätty naru. Kaikki pakkausmateriaalit ovat 100 % kierrätettäviä. Clipperin luonnonmukaiset teet eivät sisällä keinotekoisia aineita. Ja hyvältä Clipperin kesämarjat -tee maistuikin uunidonitsien kanssa. Kesästä saadaan vielä haaveilla takatalven yllättäessä, mutta kesäisillä mauilla maustetut teet lämmittävät nyt kylmällä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-