Nyt harmittaa, kun soijamarinoitujen kananmunien testaaminen on aina vain jäänyt ja jäänyt. Vihdoin pääsiäisenä niitä tein, ja miten mielettömän hyviä ne ovatkaan! Meillä soijamarinoituihin kananmuniin rakastuttiin niin, että tulikohan niitä sitten pääsiäisen pyhinä tehtyä jopa kolme kertaa. Kun keitetyt kananmunat saavat marinoitua soijaliemessä vähintään muutaman tunnin, ja mielellään vaikka seuraavaan päiväänkin, niin maku on ihan järisyttävän hyvä. Meille hieman vajaan seitsemän minuutin keittoaika munille oli ihan täydellinen. Keltuaiset jäivät ihanan valuviksi. Mutta eivät nämä pilalla ole, jos tykkää keltuaisesta hieman kovempanakin, ja keittää munia pikkaisen pidempään.
Soijamarinoidut kananmunat
6 kananmunaa
Marinadi:
6 rkl lämmintä vettä
1 rkl sokeria
2 rkl sherryviinietikkaa
1 3/4 dl vähäsuolaista soijakastiketta
Laita kananmunat varovasti kiehuvaan veteen. Keitä 6 minuuttia ja 50 sekuntia, jos haluat valuvan keltuaisen. Jäähdytä kananmunat nopeasti kylmässä vedessä. Sekoita marinadin ainekset keskenään kannellisessa rasiassa. Kuori kananmunat ja laite ne marinadiin niin, että ne peittyvät kokonaan. Anna kananmunien marinoitua jääkaapissa 6 tuntia tai seuraavaan päivään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-