tiistai 9. huhtikuuta 2019

Poke-kulho paneroidusta kalasta

Postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Finduksen kanssa.



Findus Täysjyvä kalafileet sekä Findus Täysjyvä fileekalapuikot ovat meidän taloudessamme paljon käytettyjä tuotteita. Varsinkin Findus Täysjyvä fileekalapuikkoja kuluu paljon. Siksi olinkin hyvin iloinen päästessäni tekemään tämän postauksen kaupallisessa yhteistyössä Finduksen kanssa. Tutusta ja hyväksi havaitusta tuotteesta on niin helppo kirjoittaa, ja sitä voi myös suositella muille. Heti alusta asti minulle oli myös selvää, minkä reseptin kehittelisin Findus Täysjyvä kalafileistä. Poke Bowlit ja muut vastaavat kulhoruoat ovat olleet jo pitkään suosittuja ja trendikkäitä. Kulhoruokia on jo monesti meilläkin pitänyt kokeilla, mutta aina se on jäänyt. Nyt Poke-kulhon valmistamiseen tuli hyvä tilaisuus tämän yhteistyön myötä.


Monestihan luullaan, että kaupan pakastealtaista löytyvät paneroidut kalatuotteet ovat epäterveellisiä. Moni ajattelee niissä olevan paljon rasvaa, sekä että ne olisivat jotenkin huonompaa kalaa kuin kalatiskiltä saatava tuore kala. Ja kaiken lisäksi jauhettua. Näin ei kuitenkaan aina ole. Findus Täysjyvä kalafileet ja Findus Täysjyvä fileekalapuikot valmistetaan molemmat oikeasta kalafileestä vain ruodot poistamalla. Molemmat tuotteet on valmistettu vastuullisesti pyydetystä ja vapaasti kasvaneesta alaskanseitifileestä ja leivitetty rapeiksi täysjyväjauhoseoksella. Tuotteilla on MSC-sertifikaatti. Tuotteet sisältävät vain vähän tyydyttynyttä rasvaa, ja rasvaa tuotteissa onkin vain saman verran kuin paistijauhelihassa. Findus Täysjyvä fileekalapuikoilla on myös Sydänmerkki.

 

Hyvien ja terveellisten ominaisuuksiensa vuoksi olemmekin valinneet juuri Findus Täysjyvä fileekalapuikot nirsoakin nirsomman lapsemme lautaselle, joka ihme kyllä pitää kalasta, ja varsinkin kalapuikoista. Jos lapselta kysyy mitä hän haluaa ruoaksi, vastaus on lähes tulkoon aina, kalapuikkoja. Kalapuikot ovat kaiken lisäksi arjen pelastus, koska niistä saa nopeasti ja vaivatta lapselle ruoan, jonka tietää jopa maistuvan. Valitsemalla Findus Täysjyvä fileekalapuikot, ei ainakaan tarvitse potea huonoa omaatuntoa, että syöttäisi lapselleen jotain epäterveellistä, vaan lapsi saa maistuvassa muodossa kaikki kalan hyödyt. Kalaahan pitäisi syödä suositusten mukaan vähintään kolme kertaa viikossa. Meille aikuisillekin maistuvat Findus Täysjyvä fileekalapuikot sekä Findus Täysjyvä kalafileet. Ja miksipä ei maistuisi? Mehevää kalafilettä maukkaalla ja rapealla paneroinnilla, eikä kaloreita tarvitse laskea. Tuotteet sopivat oikein hyvin myös kevyeen ja terveelliseen ruokavalioon, johon olemme viimeiset puoli vuotta kiinnittäneet entistä enemmän huomiota.


Poke-kulhot valmistin meille aikuisille Findus Täysjyvä kalafileistä, mutta yhtä hyvin näihin voisi käyttää myös Findus Täysjyvä fileekalapuikkoja. Poke-kulhoa meillä olisi kuitenkin ollut turha edes tarjota nirsolle 3-vuotiaalle, koska Poke-kulhossa muun muassa kaikki ainekset ovat toisissaan kiinni ja kulhon kasviksista ei olisi kelvannut muut kuin porkkana. Lapsi sai siis kalapuikkonsa perunamuusin ja höyrytettyjen porkkanoiden kera. Toivottavasti Poke-kulhotkin alkavat tulevaisuudessa maistumaan lapsellekin, koska nämä ovat herkullisia, mutta silti kevyitä ja terveellisiä. Ainakin meille aikuisille maistui, ja Poke-kulhoja tehdään toistekin.


Poke-kulho paneroidusta kalasta
(4 annosta)

4 dl sushiriisiä
5 dl vettä
2 pkt (4 fileetä) Findus Täysjyvä kalafileetä
2 - 3 porkkanaa
125 g retiisejä
250 g edamame-papuja (pakaste)
pieni kurkku
mikroversoja tai ituja

Pikkelöity punakaali:
200 g punakaalia
1 punasipuli
1 dl vettä
1/2 dl punaviinietikkaa
1/2 dl omenaviinietikkaa
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
1 laakerinlehti

Lisäksi:
1 sitruuna
1 punainen chilipalko
korianterin lehtiä
seesaminsiemeniä
soijakastiketta

Valmista ensimmäiseksi pikkelöity punakaali. Pikkelöity punakaali säilyy jääkaapissa useamman päivän, joten sen voi tehdä hyvissä ajoin. Leikkaa punakaali veitsellä tai mandoliinilla ohuiksi suikaleiksi. Kuori punasipuli ja leikkaa myös se ohuiksi suikaleiksi. Laita kattilaan vesi, etikat, sokeri, suola, mustapippuri ja laakerinlehti. Kiehauta. Kaada kuuma liemi suikaloidun punakaalin ja punasipulin päälle kannelliseen rasiaan tai purkkiin. Anna olla huoneenlämmössä n. puoli tuntia, sekoita ja siirrä jääkaappiin. Huuhtele sushiriisi kylmällä vedellä, kunnes huuhteluvesi on kirkasta. Anna riisin seistä kylmässä vedessä n. 10 min. Laita riisi kattilaan ja lisää kylmä keitinvesi. Keitä kannen alla erittäin pienellä lämmöllä n. 20 min. Älä sekoita välillä. Ota kattila levyltä ja anna riisin vielä levätä kannen alla 15 min. Paista Findus Täysjyvä kalafileet uunissa 225 asteessa 20 min. Kuori ja suikaloi porkkanat kuorimaveitsellä. Leikkaa retiisit ohuiksi siivuiksi. Sulata edamame-pavut. Leikkaa kurkku ohuiksi siivuiksi. Kokoa poke-annokset kulhoihin. Jaa keitetty sushiriisi kulhoihin. Leikkaa Findus Täysjyvä kalafileet paloiksi ja asettele palat kulhoihin riisi päälle.Asettele annoksiin loput ainekset. Leikkaa sitruuna lohkoiksi ja chili siivuiksi. Tarjoile Poke-kulhot sitruunalohkojen, chilisiivujen, korianterin, seesaminsiementen sekä soijakastikkeen kera.


 

6 kommenttia:

  1. Jestas miten hyvännäköisiä kuvia, värikkäitä ja nälkää herättäviä!
    Meillä kanssa lapset tykkää kalapuikoista ja paneroidusta kalasta, ja Findus on vakkarimerkki meilläkin.

    VastaaPoista
  2. Kiitos, oli ihanan värikästä ruokaa ja vielä tosi hyvääkin. Tätä tehdään kohta uudelleen. Paneroitu kala ja kalapuikot on hyviä. Yleensä maistuvat kaikille. Finduksen tuotteet on laadukkaita ja maukkaita.

    VastaaPoista
  3. Samaa tuotemerkkiä tulee ostettua, jos ostan kalaa pakastealtaasta.
    Lapset ovat jossain ikävaiheessa kamalan kranttuja syömisen suhteen, juuri
    mikään ei tahdo kelvata, lapsen ruokailusta tulee helposti yksipuolista ja jne. Omien lasten kohdalla annoin pieniä annoksia siitä ei maistuvasta ruuasta, ja ruokaa piti maistaa, jotta voi sanoa onko se hyvää vai pahaa.
    Ajan kanssa jokapäiväinen vääntäminen ruuan kanssa loppui, nyt menee muutamaa vihannesta vaille kaikki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On sieltä pakastealtaasta löytynyt joskus sellaisiakin pettymyksiä, että on jäänyt syömättä. Findus on aina varma valinta. Pienin askelin mennään eteenpäin, että päästäisiin liiasta nirsoilusta. Eiköhän se aikaa myöden helpota.

      Poista
  4. Minulle tuo on outo ystävyys ja aion sitä kokeillakkin.
    Aikuisille, eli minulle ja miehelleni ja 6 lapsellemme ja heidän puolisoille maistuu varmasti. Lastenlapsilleni, jotka on kaikki(5) alle viisi-vuotiaita , on hyvä että olit laittanut tuohon loppuun neuvon miten heidän kanssa voi onnistua.
    Laitan tämän sinun blogin,nyt omaan blogi luettelooni ja rupean sitten sinun blogisi lukijaksi.
    Olispa oikein lämmintä ja keväistä loppuviikkoa sinulle ja minulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Melkeinpä harmittaa, että poke-kulhon kokeilu aina vain jäi ja jäi. Nyt siitä on tullut meille suuri suosikki ja tehty jo monet kerrat erilaisin versioin. Arkenakin tosi nopea valmistaa. Pienten lasten kanssa voi aina joutua vähän soveltamaan ruokien kanssa. Tai ainakin meidän lapsen kanssa joutuu. Nytkin päättänyt, ettei syö mitään vihreää ennenkuin aikuisena.:D Hienoista ja aurinkoisista ilmoista ollaankin nyt saatu nauttia. Puutarhassa on saatu paljon aikaiseksi. Toivottavasti kauniit ilmat säilyy!:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-