keskiviikko 13. maaliskuuta 2019

Saiturin lehtipihvit


Vaikka olemme miehen kanssa olleet marraskuusta asti, pientä joulutaukoa lukuunottamatta, dieetillä, ei se ole yhtään tuntunut kituuttamiselta, vaan päinvastoin ollut hyvin mieluisaa. Motivaatio on pysynyt korkealla eikä ole tehnyt mieli luovuttaa kesken. Joskus ajattelin, ettei näille ylimääräisille kiloille mitään voi, mutta onneksi olin (kerrankin) väärässä. Tähän mennessä olen karistanut itsestäni 26 voipaketin verran ylimääräistä pois, puoliso vieläkin enemmän. Ihan omin avuin emme tätä ole saavuttaneet, vaan otimme nettivalmennuksen avuksemme. Se oli hyvä päätös! Omin päin laihduttaessa usein alkaa syömään liian vähän. Se ei toimi. Keho alkaa pitää säästöliekillä kynsin hampain kiinni rasvasta eikä tuloksia synny. Ja motivaatio hiipuu, kun paino ei putoa, vaikka kuinka on nälissään ollut. Meidän valitsemamme nettivalmennus ei ole ollutkaan mikään kitudieetti, vaan parasta olisi, mitä isommilla ruoka-annoksilla laihtuisi. Viisi säännöllistä ateriaa terveellistä ruokaa päivässä, ja sehän toimii! Säännöllisten aterioiden avulla ylimääräisistä naposteluista ja sokerikoukusta on päästy eroon. Toki nuo meidän ruoka-annokset ovat punnittuja, dieetillähän tässä ollaan, mutta sen verran reiluja annoksia ovat olleet, ettei paljon nälässä ole tarvinnut olla. Painon keveneminen on vaikuttanut moniin asioihin. Yksi parhaista vaikutuksista on se, ettei mies enää kuorsaa öisin. Ja miten paljon muutakin hyvää painon pudottaminen terveydelle tekee!


Saiturin lehtipihvit ovat olleet kokeilulistalla jo kauan. En tiedä mistä resepti on alkujaan. Ainakin Maija Silvennoisen keittokirjassa pihvit ovat olleet köyhän miehen lehtipihvin nimellä, ja möivätpä ABC-asematkin naudan lehtipihvejä jossain vaiheessa jauhelihasta tehtynä poskettomaan hintaan. Oli reseptin alkuperä mikä hyvänsä, niin vihdoin dieetin ansiosta nämäkin pääsivät kokeiluun. Nämähän sopivat dieettiimme tosi hyvin, koska pihveihin ei tarvita mitään meille tällä hetkellä kiellettyjä ruoka-aineita. Ja sen ensimmäisen kokeilun jälkeen saiturin lehtipihvejä on syöty meillä paljon! Pihvejä on koko ajan pakastimessa valmiina odottamassa paistoa. Pihvit ovat helppoja ja edullisia, mutta myös todella hyviä. Dieettikin on ollut yhtä juhlaa, kun edessä on ollut tällainen annos pihviä, perunaa ja salaattia. Naudan jauhelihan lisäksi olen tehnyt saiturin pihvejä myös kananpojan jauhelihasta. Hyviä tulee kanastakin. Pihvit voi maustaa oman maun mukaan, mutta hyvin riittää suola ja mustapippurikin. Kanasta tehtyihin pihveihin sopii vaikkapa curry.

Saiturin lehtipihvit

naudan paistijauhelihaa 10 %

Paistamiseen:
tilkka öljyä tai nokare voita

suolaa
mustapippuria myllystä

Jaa jauheliha noin 100 gramman osiin. Laita jauhelihapallo leivinpaperin palan tai tuorekelmun väliin, ja kaulitse mahdollisimman ohueksi pihviksi. Pihvihän kutistuu ja turpoaa hieman paistaessa. Anna pihvien kohmettua pakastimessa n. 30 min. Voit tehdä pihvejä myös pakastimeen valmiiksi myöhempää käyttöä varten. Kuumenna pannussa öljy tai voi. Laita jäinen pihvi kuumalle pannulle. Käännä pihvi, kun pintaan nousee nesteitä. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Jos et välitä kaloreista, voit tehdä pihveille myös maustevoita.


6 kommenttia:

 1. Jauhelihapihviohje yllyttää kokeilemaan. Terveelliset elämäntavat
  tulivat taloon silloin kun diabetes väijyi toisella nurkalla.
  Miten iso merkitys terveellisillä elämäntavoilla on, asia kirkastui
  siinä vaiheessa. Niiden vaikutukset huomaa monessa asiassa.
  Jatketaan terveellisellä, mutta ei ehdottomalla ruokavaliolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla näitä pihvejä. Niin helppoja, mutta hyviä. Kyllä ne terveelliset elämäntavat kannattaa. Olisipa vain vähän aiemmin jo sen tajunnut, niin ei olisi nyt laihdutusurakkaa. Mutta paremmin myöhään kuin ei milloinkaan. Painon putoamisen hyvät vaikutukset huomaa kyllä monessa asiassa. Jatketaan, mutta tietenkin sallitaan niitä herkkujakin joskus.

   Poista
 2. Täälläkin on jätetty makeudet ja karkit minimiin ja annoskokoja pienennetty. Jo näkyy tulosta eikä nälkä ole vaivannut. Nämä saiturin pihvit ovat meilläkin hyvin suosittuja sekä naudasta että broilerista. Tinskun keittiössä -blogista löysin reseptin. t. Ella

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Säännölliset ateriat on kaiken a ja o. Silloin ei tule niin kamalasti mielitekoja eikä tule naposteltua ylimääräisiä. Saiturin pihvit on loistavia lihasta kuin lihasta.

   Poista
 3. Tehän olette olleet tuloksellisen reippaita! Hieno juttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se oli pakko ottaa itseään niskasta kiinni ja tehdä asialle jotain. Alkoi jo käydä polvien päälle ja kengän nauhojen solmiminenkin niin tukalaa. Ja kun vielä niin pieni lapsi, niin parempi tässä vanhempienkin vähän huolehtia terveydestään.

   Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-