perjantai 8. maaliskuuta 2019

Paahdettu kukkakaali


Kaikki on paahdettuna parempaa! Tämä pätee ainakin useimpiin kasviksiin, koska uunissa paahtaminen tuo kaikki maut paljon paremmin esille kuin vaikka keittäminen. Ja niin kätevääkin tuo uunissa laittaminen on. Kasvikset vain paloiksi, sekaan vähän öljyä ja mausteita, ja uuni hoitaa loput. Vaikkei nyt olekaan kukkakaalisesonki parhaimmillaan, on sitä siitä huolimatta meillä syöty joka viikko. Se vain on niin hyvää. Useimmiten sitä on nyt laitettu joko muiden kasvisten kera tai sitten tehty siitä yksikseen lisuke muulle aterialle. Mausteeksi uunissa paahdetulle kukkakaalille on riittänyt suola ja chili. Mausteita voi tietenkin oman maun ja vaihtelun vuoksi vaihdella. Chili on laihduttajille hyvä mauste, joten tätä nykyä sitä on mennyt mausteeksi lähes joka ateriaan. Reilussa kahdessa kuukaudessa chilihiutaleita onkin kulunut lähes litran tölkin kokoinen pakkaus.


Paahdettu kukkakaali

kukkakaali
2 rkl oliivi- tai ruokaöljyä
chilihiutaleita
suolaa

Irrota kukkakaalin nuput ja leikkaa tarvittaessa pienemmiksi paloiksi. Levitä palat uunipellille leivinpaperin päälle. Pirskottele päälle öljy ja mausta chilihiutaleilla ja suolalla. Paahda uunissa 200 asteessa 30 - 40 min., kunnes kukkakaalit kypsyvät ja saavat pintaan väriä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-