lauantai 23. helmikuuta 2019

Kanelikuppikakut


Meidän 3,5-vuotias on innostunut keittiöpuuhista ja koitan nyt mahdollisuuksien mukaan ottaa hänet aina mukaan jotain tekemään, jotta innostus säilyisi ja kasvaisi. Torstaina päätimme leipoa yhdessä. Tyttö sai valita teemmekö joko kääretortun vai muffineja. Muffinit voittivat. Minä mittasin ainekset valmiiksi ja tyttö sai sekoitella taikinan. Sitten vain seurattiin uunin luukusta, miten muffinit kypsyivät ja kohosivat uunissa. Ja mikä ihana kanelin tuoksukin uunista tulvi muffinien kypsyessä!


Perjantaiaamuna edellisenä iltana leivotut muffinit päätettiin kuorruttaa ja koristella, ja niin muffinit aateloitiin kuppikakuiksi. Perjantaina tytön nimipäiville poikkenneet saivatkin sitten kahvin kanssa nimipäiväsankarin itsensä leipomia kanelikuppikakkuja.


Kanelikuppikakut
(12 kpl)

Taikina:
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
2 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa
2 kananmunaa
100 g voita

Kuorrute:
300 g Sugar and Crumbs Cinnamon Swirl -makutomusokeria
300 g voita
n. 1 rkl maitoa

Koristeeksi:
syötäviä koristepalloja, -rakeita ym.

Mittaa kuivat ainekset kulhoon ja sekoita. Lisää joukkoon maito, kananmunat ja sulatettu ja jäähdytetty voi. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Laita muffinivuoat muffinipellin koloihin ja jaa taikina vuokiin. Paista uunin keskitasossa 225 asteessa n. 10 - 15 min., kunnes taikina on kypsää. Jäähdytä. Valmista kuorrute. Vatkaa makutomusokeri ja huoneenlämmössä pehmennyt voi hyvin yhteen. Lisää joukkoon tilkka maitoa. Pursota kuorrute kuppikakuille ja koristele haluamillasi koristeilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-