Yhteistyössä: Huttaroo
Sunnuntaina meillä vietettiin jo neljättä isänpäivää. Leivoin pienen kahden munan täytekakun, joka oli ihan riittävän iso, koska kakku syötiin vain oman perheen kesken. Kakun täytin mustikkamoussella ja samaa moussea tuli myös kakun pinnalle väriä antamaan. Kermapursotukset vielä reunoille ja koristeeksi pakastimesta pensasmustikoita. Puutarhassa minttu jaksaa edelleen rehottaa vihreänä, joten siitä sai vielä kakkuun loput koristeet.
Olen jo pitkään seuraillut somessa Huttaroota. Huttaroo on kahden naisen perustama yritys, joka valmistaa esimerkiksi kaulakoruja ja avaimenperiä vaikkapa lapsen piirustuksesta. Minusta idea on aivan ihana! Kun nyt syksyn mittaan meidänkin 3-vuotias oppi piirtämään hienoja pääjalkaisia, niin mikäpä olisi ollut sen hienompi isänpäivälahja, kuin yhdestä oman lapsen ensimmäisistä piirustuksista valmistettu tuote. Yhteistyönä Huttaroon kanssa piirustuksesta valmistui sitten hieno avaimenperä kaiverruksineen. Sekä isi että lapsi olivat tyytyväisiä. Isi lahjaansa ja lapsi siihen, että sai olla ikäänkuin lahjan tekijänä.
Isänpäivälahjaksi nämä ihanat tuotteet ei enää tänä vuonna ehdi, mutta jouluhan on tulossa. Moni isä tai äiti, mummo tai pappa, tai vaikkapa kummi ilahtuu varmasti lapsen piirustuksen pohjalta valmistetusta lahjasta. Tai voihan se piirustus olla ihan kenen vaan piirtämä ja antaa lahjan kelle vain, vaikka itsellekin. Kaulakorun ja avaimenperän lisäksi Huttaroossa voi teettää vaikkapa pannunalusen tai oveen nimikyltin. Kaikki tuotteet onnistuvat siis myös piirustusten lisäksi tekstistä. Jos sinäkin innostuit Huttaroon tuotteista, niin nyt on mahdollisuus saada tuotteet 20 prosentin alennuksella koodilla maistuisvarmaansullekkin. Alennuskoodi on voimassa joulukuun loppuun saakka. Joululahjaksi tulevien tuotteiden tilaamisen kanssa kannattaa pitää kiirettä, jotta ne kiiresesongin aikaan ehtivät jouluksi.
Mustikkatäytekakku
2 kananmunaa
sokeria
vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
Vuokaan:
voita
vehnäjauhoja
Kostutukseen:
vaniljasokerilla maustettua maitoa
Mustikkamousse:
1 1/2 dl vispikermaa
1 dl rahkaa
2 1/2 dl mustikoita
3 liivatelehteä
1/2 dl mustikkamehua
tomusokeria maun mukaan
Reunoille:
n. 2 dl vispikermaa
2 rkl vaniljakreemijauhetta
tomusokeria maun mukaan
Koristeeksi:
pensasmustikoita
mintun lehtiä
2 kananmunaa
sokeria
vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
Vuokaan:
voita
vehnäjauhoja
Kostutukseen:
vaniljasokerilla maustettua maitoa
Mustikkamousse:
1 1/2 dl vispikermaa
1 dl rahkaa
2 1/2 dl mustikoita
3 liivatelehteä
1/2 dl mustikkamehua
tomusokeria maun mukaan
Reunoille:
n. 2 dl vispikermaa
2 rkl vaniljakreemijauhetta
tomusokeria maun mukaan
Koristeeksi:
pensasmustikoita
mintun lehtiä
Leivo kakkupohja. Riko lasiin kananmunat. Mittaa toiseen samanlaiseen
lasiin saman verran sokeria kuin kananmunia on toisessa. Mittaa
kolmanteen lasiin sama määrä vehnäjauhoja ja sekoita joukkoon
leivinjauhe. Vaahdota kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää
jauhot siivilän läpi
taikinaan. Sekoita varovasti tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja
jauhotettuun irtopohjavuokaan (n. 15 cm) ja kypsennä pohjaa 175 asteessa
n. 20 min, kunnes taikina ei enää tartu tikkuun kokeiltaessa. Jäähdytä
pohja ja kumoa se pois vuoastaan. Leikkaa pohja kahteen osaan ja
kostuta
levyt vaniljamaidolla. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa
vispikerma
vaahdoksi ja sekoita joukkoon maitorahka ja mustikat. Kuumenna mustikkamehu
kiehuvaksi ja liuota liivatteet yksitellen joukkoon. Jäähdytä hetki ja
kaada liivateseos ohuena nauhana vaahdon joukkoon koko
ajan sekoittaen. Laita kakkulevy tuorekelmulla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Kaada päälle noin 2/3 moussesta ja nosta päälle toinen kakkulevy. Kaada päälle loput moussesta
ja anna
hyytyä jääkaapissa. Poista kakku vuoasta tarjoiluvadille. Vaahdota vispikerma, lisää loppuvaiheessa joukkoon vaniljakreemijauhe ja tomusokeri. Pursota kermavaahto kakun reunoille. Koristele kakku pensasmustikoilla ja mintun lehdillä.
Ei vitsit mikä hauska idea tuo isänpäivälahja!! ♥ Aivan mahtava!!
VastaaPoistaJa tuo kakku... ♥ *slurps* Yritä tässä sitten olla herkkulakossa... ;)