perjantai 16. marraskuuta 2018

Fariinikakku


Marraskuukin on jo ylittänyt puolen välin, joten pikkuhiljaa saa aloittaa jouluvalmistelut. Ensimmäinen kahvikakku tulikin sitten jo leivottua pakastimeen odottamaan joulupäiviä. Halusin jääkaapista piimän lopun pois, ja kakkutaikinassa se meni kätevästi. Tein fariinikakun, jonka ainekset vain sekoitetaan tasaiseksi keskenään. Eli fariinikakku on todella helppo ja nopea tehdä. Ja hyvä valinta fariinikakku on joulun kahvikakuksi. Ainakin kotiin tuli hyvä joulun tuoksu kakun kypsyessä uunissa.

Fariinikakku

2 dl piimää
1 tl ruokasoodaa
4 dl fariinisokeria
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
2 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
100 g voisulaa

Vuokaan:
voita
vehnäjauhoja

Sekoita kulhossa piimä ja ruokasooda. Sekoita joukkoon fariinisokeri, mausteet ja kananmunat. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää jauhot taikinaan. Sekoita joukkoon lopuksi jäähtynyt voisula. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan. Kypsennä uunissa 175 asteessa n. 1 tunti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-