sunnuntai 28. lokakuuta 2018

Suklaa-kirsikkatäytekakku


Viikolla oli miehen syntymäpäivä, joten olihan se leivottava täytekakku. Olin jo aikaa päättänyt käyttäväni kakun väliin itse tekemääni kirsikkahilloa, joten täytekakku oli tällä kertaa suklainen. Kirsikat ja suklaa on vain niin pettämätön yhdistelmä. Kakkupohjaksi leivoin red velvet -kakkupohjan ilman väriainetta. Pohjahan on kaakaoinen ja hyvän mehevä, joten se sopii hyvin suklaatäytekakun pohjaksi. Kakun päälle tein suklaaganachen ja reunat pursotin kaakaojauheella maustetulla kermavaahdolla. Koristeeksi riitti syötävät kultaiset koristehelmet ja olipa kaapissa jemmassa myös tuollainen happy birthday -kakkukoristesetti, joka sopi hyvin tämän kakun väritykseen.


Suklaa-kirsikkatäytekakku

Pohja:
120 g pehmeää voita
3 dl sokeria
2 isoa kananmunaa
1/2 dl ruokaöljyä
2 rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta
1 rkl valkoviinietikkaa
6 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
2 1/2 dl piimää

Vuokaan:
voita
makeuttamatonta kaakaojauhetta

Kostutus:
vaniljasokerilla maustettua maitoa

Täyte:
kirsikkahilloa
2 dl vispikermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
maun mukaan tomusokeria

Suklaaganache:
100 g tummaa suklaata
1 dl vispikermaa
ripaus suolaa

Reunoille:
3 - 4 dl vispikermaa
3 - 4 rkl vaniljakreemijauhetta
maun mukaan kaakaojauhetta
maun mukaan tomusokeria

Koristeeksi:
syötäviä koristehelmiä

Leivo kakkupohja. Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon munat yksitellen. Sekoita keskenään ruokaöljy, kaakaojauhe sekä valkoviinietikka. Sekoita taikinan joukkoon. Sekoita keskenään vehnäjauho, sooda, suola ja vaniljasokeri ja sekoita taikinaan. Lisää piimä ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja kaakaojauhotettuun kakkuvuokaan ja kypsennä 175 asteessa n. 30 min., kunnes taikina ei enää tartu kokeiltaessa tikkuun. Anna kakun jäähtyä ja kumoa sitten vuoasta. Leikkaa kakku kahdeksi levyksi. Vuoraa irtopohjavuoka tuorekelmulla. Laita toinen kakkulevyistä vuoan pohjalle ja kostuta kevyesti vaniljamaidolla. Levitä pinnalle kirsikkahillo. Vaahdota vispikerma, sekoita joukkoon tuorejuusto ja makeuta vaahto tomusokerilla. Kaada vaahto vuokaan ja levitä kirsikkahillon päälle. Aseta päälle toinen kakkulevy ja kostuta kevyesti vaniljamaidolla. Peitä vuoka tuorekelmulla ja laita vuoka jääkaappiin kevyen painon alle muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään. Ota kakku vuosta tarjoiluvadille. Jos kermavaahto on pursuillut välistä, levitä sitä veitsellä kakun reunoille. Valmista suklaaganache. Mittaa kattilaan vispikerma. Kuumenna, mutta älä päästä kiehumaan. Ota kattila liedeltä ja kaada vispikerman joukkoon pieneksi pilkottu suklaa. Anna olla muutaman minuutin ajan. Sekoita sitten ganache tasaiseksi ja ripauta joukkoon hyppysellinen suolaa. Jos ganache on vielä hyvin juoksevaa, anna sen jäähtyä vielä hetki. Kaada ganache sitten kakun pinnalle ja levitä reunoille asti. Ripottele pinnalle koristehelmiä. Vatkaa reunoille tuleva vispikerma hyväksi vaahdoksi. Sekoita loppuvaiheessa joukkoon vaniljakreemijauhe, kaakaojauhe ja tomusokeri. Pursota vaahto kakun reunoille.


2 kommenttia:

  1. Tämä kakku olisi meidän mieleen, suklaa ja kirsikka on niin hyvä makupari -Rida

    VastaaPoista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-