perjantai 24. elokuuta 2018

Omenapannari


Kyllä satokausi on ihan paras kausi! Koko ajan on kaikkea ihanaa, tuoretta raaka-ainetta käytössä, niin omasta puutarhasta kuin myös kaupasta huippuhalpaan hintaan. Kun yksi sato loppuu, toinen alkaa. Tällä hetkellä meillä on sesongissa omenat. Sadossa tosin ei ole tänä vuonna kehumista. Kuusi omenapuutamme kyllä notkuvat omenoista, mutta laatu on tällä kertaa surkea. Koska naapurin isossa pihlajassa ei ole tänä vuonna marjan marjaa, kaikki pihlajanmarjakoit ovat omenoidemme kimpussa.


Onneksi silti ihan kokonaan ilman omenaherkkuja ei jäädä. Kyllä sieltä ihan riittävästi omiin tarpeisiin kunnollisiakin omenoita löytää. Eilen innostuin tekemään omenoista kaksikin juttua. Ensin keittelin omenoista omenavoita, josta kerron teille myöhemmin, sitten tein vielä jälkiruoaksi pienen omenapannarin. Omenapannaria syötiin vaahtoutuvan vaniljakastikkeen kera. Mitään hilloahan pannari ei enää omenoiden ansiosta kaivannut lisukkeekseen.


Omenapannari

Taikina:
2 dl vehnäjauhoja
1 - 2 rkl sokeria
1/2 tl suolaa
3 dl maitoa
1 kananmuna
2 rkl voisulaa

Päälle:
2 - 3 omenaa
sokeria
kanelia
mantelilastuja

Sekoita kulhossa vehnäjauhoihin sokeri ja suola. Lisää osa maidosta ja sekoita tasaiseksi. Lisää loppu maidosta sekä kananmuna. Sekoita tasaiseksi. Voitele valurautainen paistinpannu (tai uunivuoka) tilkalla voisulaa, sekoita loppu voisula taikinan joukkoon. Kaada taikina pannulle. Poista omenoista siemenkodat ja leikkaa lohkoiksi. Asettele lohkot pannulle taikinan päälle. Ripottele pinnalle hieman sokeria, kanelia ja mantelilastuja. Kypsennä uunissa 225 asteessa n. 30 min., kunnes taikina on hyytynyt ja pinta saanut hyvän värin. Tarjoile lämpimänä vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.


1 kommentti:

  1. Omenapannari näyttää juuri sellaiselta, mitä teen hernekeittopäivän jälkkäriksi.
    Meillä on kaksi omenapuuta, vanhempi puu teki omenoita toisenkin edestä, toinen puu on vasta muutaman vuoden vanha, eikä omenoita vielä tule kuin muutama.

    VastaaPoista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-