keskiviikko 16. toukokuuta 2018

Ruusukuppikakut


Viime viikolla oli tyttäremme toisen nimen nimipäivä. Toisia nimiä ei ole tarkoitus sen kummemmin juhlia, mutta koska tiesin kahvittelijoita olevan tulossa, leivoin vähän jotain parempaa tarjottavaa. Ostin jokunen aika sitten Wiltonin M1-tyllan erityisesti ruusupursotuksia varten, ja kovin teki jo mieli päästä tyllaa kokeilemaan. Niinpä leivoin kuppikakkuja, joihin pursottelin voikreemistä vaaleanpunaiset ruusukuorrutteet. Kuppikakkujen taikina oli ihan vain aika perustaikina vaniljasokerilla maustettuna, mutta kuppikakut sisälsivät yllätyksen. Tein kuppikakkujen keskelle kolot ja täytin vadelmatahnalla. Voikreemikuorrutus on aika makeaa ja rasvaista, joten mitään hirveän isoja pursotuksia ei kannata välttämättä lähteä tekemään. Ruusupursotukset jäävät mataliksi, joten se on hyvä valinta voikreemiä käytettäessä. Aika helppoakin ruusupursotusten tekeminen on. Onnistui kohtuullisen hyvin näin ensimmäisellä kerrallakin.



Ruusukuppikakut
(8 kpl)

Taikina:
2 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
100 g voita
2 3/4 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Täyte:
vadelmacurdia

Kuorrute:
1 dl voita
2 1/2 dl mansikkatomusokeria
1 - 2 rkl maitoa

Vaahdota munat ja sokeri. Sulata rasva ja anna sen hieman jäähtyä. Lisää rasva muna-sokerivaahtoon. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan varovasti sekoittaen. Jaa taikina kahdeksaan muffinipellillä olevaan muffinivuokaan ja paista 200 asteessa, uunin keskitasolla n. 12-15 minuuttia. Anna jäähtyä. Tee jäähtyneisiin kuppikakkuihin keskelle kolot esim. omenaporalla. Täytä kolot vadelmacurdilla. Valmista kuorrute. Vatkaa pehmennyttä voita sähkövatkaimella kulhossa. Sihtaa joukkoon mansikkatomusokeri hitaasti vatkaten. Vatkaa, kunnes sokeri sekoittuu voihin ja seos on kuohkeaa. Sekoita joukkoon maitoa sen verran, että kuorruteesta tulee helposti pursotettavaa. Pursota kuppikakkuihin ruusupursotus.



3 kommenttia:

  1. No oot onnistunu kyllä ihan täydellisesti noissa pursotuksissa, todella upeat! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Hyvä tylla tuo M1, saa muitakin nättejä pursotuksia helposti. Seuraavaksi tekee mieli pursotella kermavaahdosta ruusuja kakkuun.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-