sunnuntai 7. tammikuuta 2018

Piparikupit luumumoussella


Yksi jouluinen resepti tulee vielä tässä, vaikka vuosikin on jo ehtinyt vaihtua, eikä joulu ole enää ajankohtainen. Mutta tulee se joulu taas uudestaan, ja jälleen kaikki jouluiset reseptit tulevat tarpeeseen. Eikä mikään estä nytkään tekemästä näitä, jos mieli tekee. Eli piparikuppeja, joista tuli pienoinen hitti somessa joulun alla. Piparkakkuja leipoessa innostuin myös tekemään osasta taikinaa näitä kuppimalleja, joita voi käyttää syötävänä tarjoiluastiana vaikka mille. Itse täytin piparikupit luumumoussella. Turkkilaisen jogurtin ansiosta luumumoussesta tuli kivan kevyen oloista ja mantelilikööri antoi mousselle ihanaa mantelista makua. Piparikupit ovat kivoja muutaman suupalan tarjottavia joulupöydässä.


Piparikupit luumumoussella

Piparikupit:
500 g piparkakkutaikinaa

Luumumousse:
2 1/2 dl vispikermaa
2 dl turkkilaista jogurttia
1 prk (300 g) luumumarmeladia
2 liivatelehteä
tilkka vettä
3 - 4 rkl Disaronno Originale -likööriä
maun mukaan tomusokeria

Kaulitse piparkakkutaikina levyksi. Ota taikinasta piparkakkumuotilla  piparkakkuja ja asettele piparkakut ylösalaisin olevan muffinipellin kohoumien päälle. Paista uunissa 200 asteessa n. 10 min. Anna jäähtyä ja poista sitten varovasti pelliltä. Valmista luumumousse. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon turkkilainen jogurtti sekä luumumarmeladi. Kiehauta tilkka vettä ja liuota siihen liivatteet. Kaada liivateseos luumuvaahdon joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Mausta luumumousse liköörillä sekä tomusokerilla. Anna moussen tekeytyä jääkaapissa. Täytä piparikupit luumumoussella juuri ennen tarjoilua. Lusikoi tai pursota luumumousse piparikuppeihin.


Disaronno Originale on alkuperäinen mantelilikööri, jota on valmistettu salaisen reseptin mukaan jo vuodesta 1525.  Disaronno Originale on monikäyttöinen likööri sellaisenaan, kahvidrinkkinä, shottina, pitkänä juomana vaikka appelsiinimehun kanssa. Sillä voi terästää myös glögin tai maustaa teen ja kaakaon. Disaronno Originalea voi käyttää myös ruoanlaitossa ja jälkiruoissa. Vuonna 2013 Disaronno käynnisti ICON -projektin. Se on suunnitteluyhteistyötä tunnettujen italialaisten muotisuunnittelijoiden kanssa. Joka vuosi kansainvälisesti tunnettu suunnittelija luo ulkoasun Disaronno likööripullolle. Näitä pulloja tuotetaan rajoitettu erä. Vuoden 2017 pullon suunnitteli muotitalo Missoni, jonka tuotteita ovat värikkäät neuleet.


Disaronno wears Missoni -likööripullo saatu tuotenäytteenä Norex Selected Brands Oy:ltä

Ethän kommentoi alkoholia. Alkoholia koskevat kommentit poistetaan Valviran ohjeistuksen mukaan!
 

7 kommenttia:

  1. Turkkilainen jogurtti kyllä keventää kivasti, eikä se ole kuitenkaan niin hapan kuin rahka. Täytekakussakin toimii kivasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nykyään tulee useimmiten käytettyä turkkilaista rahkan sijaan, kun kuitenkin sopii samanlaiseen käyttöön ja maku paljon pehmeämpi. Täytekakuissa minulla on luottoreseptini täytteissä. Jogurttipohjainen täyte ja vaihtelua siihen saa eri marjoilla. Ihanan raikas ja keveä täyte.

      Poista
  2. Pitääkin kokeilla rahkan vaihtaminen turkkilaiseen jugurttiin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä. Nykyään teen marjarahkatkin, siis kermavaahtoa, rahkaa ja marjoja, korvaamalla rahkan turkkilaisella. Niin paljon pehmeämpi maku kuin happamalla rahkalla. Pääsee pienemmällä sokerimäärälläkin, kun ei tarvitse happamuutta peittää.:)

      Poista
  3. Ihana idea, pitää testata. Voisihan näitä tehdä vaikka suklaakeksitaikinasta, nimittäin muuhun aikaan kuin jouluna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta. Voi tehdä muistakin keksitaikinoista kuppeja. Kesälläkin voisi vaikka mansikoita ja kermavaahtoa/jäätelöä tarjota keksikupista.

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-