perjantai 29. syyskuuta 2017

Fiksuruoka.fi - edullisia elintarvikkeita ruokahävikkiä vähentämällä


Tässä postauksessa en jaakaan teille yhtään reseptiä, vaan haluan vinkata teille, mistä elintarvikkeita voi hankkia edullisesti ja samalla auttaa vähentämään Suomen ruokahävikkiä. Eikä tämä ole mikään maksettu mainos tai yhteistyö. Olen tuotteet hankkinut omin rahoin, enkä saa postauksesta mitään palkkiota. Haluan ainoastaan tyytyväisenä asiakkaana jakaa teillekin tietoa tällaisen palvelun olemassa olosta, jos ette ole sattuneet siitä vielä kuulemaan tai ette ole uskaltaneet sitä kokeilla.


Fiksuruoka.fi on verkkokauppa, joka pyrkii vähentämään ruokahävikkiä Suomessa. Yritys ostaa poisto- ja loppueriä, ja myy tuotteet asiakkaille 20 - 90 prosentin alennuksella normaalihinnoista. Asiakkaat saavat tuotteita edullisesti ja samalla ruokahävikki vähenee. Pahimmassa tapauksessahan tuotteet heitettäisiin kaatopaikalle, vaikka  ovat vielä täysin käyttökelpoisia pitkään.


Kun ensimmäistä kertaa törmäsin Fiksuruoka.fi -verkkokauppaan, kiinnostuin heti. Kyllähän meillä paljon muutenkin hyödynnetään kauppojen punaisia lappuja ja poistokoreja. Miksei siis tuotteita voisi yhtä hyvin tilata netin kautta, jos vain hyvillä alennuksilla niitä saa? Kaupassa tietysti tuotteiden kunnon pystyy vielä silmämääräisesti varmistamaan, vaikka parasta ennen päiväys jo lähenisi tai olisi mennyt jo ohikin, mutta tilatessakaan se ei ole mikään ongelma, koska viallinen tuote korvataan.


Uskaltauduin siis itse tekemään tilauksen Fiksuruoka.fi:stä. Tilaukseni maksoi 40 euroa ja sain siihen hintaan liki 12 kiloa elintarvikkeita sekä 4 kappaletta lasten hammasharjoja. Kaupasta ostaessa tuotteet olisivat maksaneet reilusti enemmän. Ei nyt sentään tuotevalikoiman kaikissa tuotteissa hinnanalennus päätä huimannut kaupan hintoihin verratessa, mutta hintatietoinen osaa löytää ja hyödyntää joukosta ne huippuhalvat. Ajatelkaas, tuo kuvassa näkyvä 5 kilon riisi & ruisseoskin maksoi vain 2,99 €! Tilaus toimitettiin nopeasti ja kaikki tuotteet olivat aivan priimaa. Monessa tuotteessa päiväystäkin on jäljellä vielä pitkälle ensi vuoteen. Lasipurkkien ja -pullojen postitus vähän huolestutti, mutta tuotteet oli pakattu todella huolellisesti. Olin tilaukseeni tosi tyytyväinen, ja sen vuoksi halusin tehdä siitä tämän postauksenkin, jos vaikka joku muukin innostuu osallistumaan ruokahävikin vähentämiseen hyötymällä siitä itsekin rahallisesti. Itse ainakin aion jatkossakin käyttää Fiksuruoka.fi:n palveluita. Tuotevalikoimatkin muuttuvat tämän tästä, joten kiinnostavia tuotteita löytyy varmasti jatkossakin.

2 kommenttia:

  1. Kiitos vinkistä! Tsekkaan omat varastot ja tilaan... Yt. Seija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä! Minusta tämä on niin hieno idea, että oli pakko vinkata muillekin. Kannattaa käyttää hyödyksi ja täydennellä varastoja.

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-