lauantai 8. huhtikuuta 2017

Töhnämunat eli täytetyt suklaamunat


Töhnämunat olivat suuressa suosiossa jo viime pääsiäisenä, eikä niiden suosio edelleenkään tunnu hiipuvan. Töhnämunat ovat siis erilaisin täyttein täytettyjä suklaamunia. Ei mikään ihme, että ne ovat niin suosittuja. Tekeehän herkullinen täyte suklaamunista entistä parempia. Täytettyinä suklaamunat ovatkin kiva jälkiruoka pääsiäispöytään. Pieni, makea annos riittää hyvin juhla-aterian päätteeksi. Nämä suklaamunat täytin mascarponen ja äskettäin tekemäni tyrni curdin seoksella. Täyte oli hyvin täyteläinen, muttei yltiömakea. Täyte sopikin hyvin makean suklaan kanssa. Tyrni curdin voi täytteessä korvata vaikka lemon curdilla.

Töhnämunat eli täytetyt suklaamunat

4 suklaamunaa

Täyte:
100 g mascarponea
1/2 dl tyrni curdia
1 - 2 tl sitruunamehua

Lisäksi:
n. 1 rkl tyrni curdia

Poista suklaamunista varovasti päät ja poista mahdolliset yllätykset. Sekoita mascarponeen tyrni curd. Notkista seosta hieman sitruunamehulla. Täytä suklaamunat seoksella ja laita jääkaappiin jähmettymään. Kun otat suklaamunat tarjolle, kaiverra täytteiden keskelle esim. hyvin pienellä teelusikalla kolot. Täytä kolot tyrni curdilla ja tarjoile munat.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-