maanantai 13. maaliskuuta 2017

Jamaikalainen jerk-kana & perunat uunissa


Koitamme tätä nykyä vähentää hieman punaisen lihan syöntiä, ja sen tilalla syömme ennemmin vaikka kanaa. Lähiaikoina on niin monta kertaa jo syöty limettisiä ja inkiväärihunajaisia koipipaloja, että jotain uutta piti taas keksiä. Jamaikalaista jerk-kanaa on pitänyt iät ja ajat kokeilla, ja vihdoin sain sitä tehdyksi. Reseptin nappasin valmiina netistä. Vaikeahan sitä olisi ollut omaa versiota alkaa heti kehittelemään, kun ei ole koskaan tullut jerk-kanaa syötyä. Marinadiin tuli monenlaista maustetta ja jo heti kypsennyksen alkuvaiheessa uunista alkoi leijailla mitä herkullisin tuoksu. Ei olisi millään malttanut odottaa siihen asti, että kanat ovat kypsiä. Käyttämässäni reseptissä kanat oli syöty riisilisukkeen kanssa, mutta koska meillä syödään perunaa enemmän kuin riisiä ja pastaa edes yhteensä, laitoin koipipalojen kanssa perunoita samalle pellille samaan aikaan kypsymään. Näin koko ateria valmistui kätevästi ilman ylimääräistä tiskiä. Perunat kypsyivät samassa ajassa kanan kanssa sopiviksi ja kanoista irtosi niihin lisää makua. Kana-ateria oli niin herkullinen, että se uusittiin jo heti kahden päivän päästä. Ihanan mausteinen jerk-kana pääsi ilman muuta vakioruokiimme.


Jamaikalainen jerk-kana & perunat uunissa

n. 1 kg kananpojan koipipaloja

Marinadi:
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl soijakastiketta
2 rkl lime- tai sitruunamehua
1 sipuli karkeasti hienonnettuna
1 rkl tuoretta inkivääriä paloiteltuna tai 1 tl inkiväärijauhetta
1 - 2 voimakasta chiliä paloiteltuna
6 valkosipulin kynttä pilkottuna
2 tl suolaa
2 tl mustapippuria
3 rkl ruskeaa sokeria
1/2 rkl kanelia
1/2 tl maustepippuria
1/2 tl muskottipähkinää
1/2 tl kuivattua timjamia
 
Lisäksi:
muutama peruna
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria myllystä
 
Päälle:
tuoretta korianteria

Aja marinadiainekset tehosekoittimella tasaiseksi. Kuivaa kananpojan koipipalat ja laita marinadiin. Anna maustua yön yli. Ota koipipalat huoneenlämpöön puoli tuntia ennen valmistamista. Ota koipipalat marinadista ja laita uunipellille leivinpaperin päälle. Levitä palojen pinnalle puolet marinadista. Leikkaa hyvin pestyt perunat kuorineen puolikkaiksi ja sekoita perunapuolikkaiden joukkoon hieman oliiviöljyä. Mausta perunat suolalla ja mustapippurilla ja aseta perunapuolikkaat leikkuupinta ylöspäin pellille koipipalojen joukkoon. Kypsennä uunissa 200 asteessa 30 min. ja ota pois uunista. Käännä koipipalat ja levitä pinnalle loput marinadista. Kypsennä vielä toiset 30 min. Ota uunista ja ripottele pintaan vielä tuoretta korianteria.


1 kommentti:

  1. Mullakin on Jerk-kana vielä kokonaan testaamatta. Useasti olen eri ruokaohjelmissa nähnyt kun niitä on tehty, mutta kas kummaa, on jäänyt itseltä testamaatta. Laitan korvan taakse tän sun ohjeen! :)

    VastaaPoista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-