maanantai 3. helmikuuta 2014

Jauhelihapiirakka


Kirjolohipiirakka oli niin hyvää, että pakko oli viikonlopuksi taas leipoa ja tällä kertaa kokeilla jauhelihatäytettä. Koska noita rahkavoitaikinareseptejä näkee sekä leivinjauheella että ilman, kokeilin tällä kertaa taikinaa leivinjauheen kanssa. En tiedä johtuiko leivinjauheesta, vai vain harjoituksesta sekä hieman pidemmästä kypsentämisajasta, mutta nyt piirakassa taikina oli rapsakampaa ja lehtevämpää kuin lohipiirakassa. Jauhelihaversiokin oli hyvää, mutta lohi vie silti voiton. Molempia kuitenkin tehdään jatkossakin.


Jauhelihapiirakka

Taikina:
250 g pehmeää voita
200 g maitorahkaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
1,5dl puuroriisiä
5dl vettä
2 keitettyä kananmunaa
500 g jauhelihaa
1 iso sipuli
2 valkosipulin kynttä
suolaa
jauhettua valkopippuria
paprikajauhetta

Voiteluun:
1 kananmuna

Sekoita voi, jauhot ja leivinjauhe keskenään käsin kulhossa. Lisää rahka ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna jähmettyä viileässä. Keitä puuroriisi kypsäksi. Ruskista jauheliha pannulla. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet ja ruskista pannulla. Sekoita keskenään kypsä puuroriisi, ruskistettu jauheliha, ruskistetut sipulit sekä haarukalla hienonnetut kananmunat. Mausta seos suolalla, valkopippurilla sekä paprikajauheella. Kaulitse taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Ota pieni osa taikinaa talteen, jos haluat koristella piirakan. Levitä täyte toiselle puolelle levyä ja käännä toinen puoli taikinasta täytteen päälle. Painele reunat tiiviisti kiinni. Koristele erilaisilla taikinakuvioilla. Voitele piirakka ja pistele haarukalla pintaan reikiä. Paista alatasolla 200 asteessa n. 40 minuuttia.


14 kommenttia:

  1. Onpa hyvän näköistä piirakkaa. Ei ole tullut pitkään aikaan leivottua jauhelihapiirakkaa, mutta nyt alkoi tekemään mieli, on niin herkullisen näköistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Tällaiset piirakat on tosi hyviä. Oli täytteenä sitten kalaa tai lihaa.:)

      Poista
  2. On niin kauniin näköinen piirakka, että eihän tuota raaski edes syödä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Kauneus on puoliruokaa.;) Mutta syötäväksihän tuo on tarkoitettu.:)

      Poista
  3. sinun jauhelihapiirakkasi onkin komea...heh,minäkin postailin omani(jo aikaa tehdyn räpellyksen) ;D

    VastaaPoista
  4. No jo on pirun hyvännäköinen lihapiirakka! tuli ihan oikeesti järjetön nälkä :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Tällaisella piirakalla nälkäkin lähtee hyvin. On niin ruokaisaa.:)

      Poista
  5. JAahas, pitääkin kokeilla tuota leivinjauhekikkaa - kaiken varalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiedä oliko juuri leivinjauheen ansiota, että tämä pohja onnistui edellistä paremmin, mutta kannattaa kokeilla.:)

      Poista
  6. Kyllä jauhelihapiirakkakin hyvää on, ja meillä erityisesti miesväen mieleen. Meiltä naisilta jos kysytään, niin kyllä se lohiversio voiton vie.;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Molemmat on hyviä, mutta lohessa on sitä jotain.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-