torstai 16. tammikuuta 2014

Oma sato - Kotipuutarhurin hyötykasviopas


Oli pakko laittaa kirjakerhoon tilaus, kun aleosastolta löytyi kirja, joka oli kuin varta vasten minulle tehty. Eli kirja, jossa yhdistyy kaksi rakkaimpaa harrastustani, puutarha ja ruoanlaitto. Viime vuonna ilmestynyt Oma sato - Kotipuutarhurin hyötykasviopas esittelee 30 hyötykasvin kasvatusohjeet sekä yli 80 ruoka- ja säilöntäohjetta juuri näille samoille kasveille, joiden kasvatusneuvotkin kirjassa annetaan.


Kirjassa neuvotaan, miten perustaa kasvimaa pihalle, terassille tai parvekkeelle. Kasvien viljely, sadonkorjuu, säilytys ja käyttö on neuvottu selkeästi. Kirjassa kerrotaan myös mahdollisista ongelmista sekä tuholaisten torjumisesta. 


Kasvi- ja puutarhakuvat ovat viehättäviä, ja kirjaa lukiessa tekisi mieli itsekin lähteä ulos vähän multaa kuopsuttamaan. Kirja on mainio opas sekä aloitteleville että kokeneemmillekin kotipuutarhureille.


Ruokakuvat ovat houkuttelevia, ja reseptit innostavia. Saisipa jo hakea kasvimaalta tuoretta satoa ja kokeilla kirjassa olevia herkullisia ruokia. Löytyy kirjasta tietenkin myös sellaisia reseptejä, joita voi tähänkin aikaan vuodesta tehdä, joten lähiaikoina tulee varmasti jo jotain reseptiä testattua.


Keväämmällä voi sitten uudesta sadosta kirjan opastuksella valmistaa vaikka parsaa tai huhti-toukokuussa tehdä ensimmäisistä raparperin varsista raikasta raparperijäätelöä. Maltan tuskin odottaa!


8 kommenttia:

 1. Onpas kivalta vaikuttava kirja puutarhurille:) Ja muillekin viherpeukaloille ja kasvisten ystäville.
  Minä ostin just tänään raparperia mutta tein tavanomaista hillokettani.Täällä talvi on parasta raparperin aikaa,varret ovat nuoria ja ohuehkoja.Kun teillä on raparperia,niin täkäläiset ovat jo paljon paksumpia .Raparperijäätelö kuulostaakin niin ihanalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kirja on. Ja mukavaa, kun on yhdistetty sekä puutarha-asioita että ruoanlaittoa.:) Meillä raparperia saa vielä odotella kauan. Parhaita on aina ne ensimmäiset ohuemmat varret. Raparperi on monikäyttöistä. Kirjassa oli pari muutakin raparperiohjetta.:)

   Poista
 2. Samaan tarjoukseen minäkin sorruin, mukaan lähti leivontakirjaa, lastenkirjaa ja todella ihana Kotilieden parhaat pihvit, paistit ja padat-kirja. Normaalihinta 48€, nyt 12,90€!! En voinut vastustaa houkutusta, kun hintakin oli enemmän kuin kohdallaan! :D
  Sain saman pullakirjankin ja itseasiassa minulla on se jo ennestäänkin. Annan uuden kirjan lahjaksi siskolle. Tykkään kirjasta paljon, siinä on ihania ohjeita vaikka kuinka paljon :)
  Tämä kirja jonka sinä tilasit on mennyt kokonaan minulta ohi! Todella hieno opus ja olisin varmasti tuon tilannut! Ihana kirja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei voinut alekirjoja vastustaa, ja vielä kun neljä ostaessa maksoi vain kolmesta.:) Minä ostin pari romaania, sitten tämän ja lisäksi Curryruokien keittokirjan. Tämä opus pisti silmääni jo jäsenlehdestä. Hintaakin oli normaalihinnasta alennettu huimasti, maksoi enää vain 12,90, joten ei tuota voinut olla hankkimatta.:) Pullakirjakin on tosi kiva, mutta ilahdutetaan nyt välillä vähän muitakin.:)

   Poista
 3. Houkutteleva kirja, pitääkin käydä katsomassa alevalikoima tarkemmin. Ja tuon aikaisemmassa kommentissa mainitun pihvi-paistikirjan ottaisin myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan liian houkutteleva, koska se nyt omasta hyllystä löytyy.;) Tosi paljon oli kaikkia hyviä kirjoja alevalikoimassa. Oli jo ihan valinnan vaikeutta, kun ei sentään kaikkea haluamaansa pysty tilaamaan.:)

   Poista
 4. Vaikuttaa melkoisen kattavalta opukselta. Juuri tällaisista perusteellisista ruokakirjoista pidänkin.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mikään hirveän paksu opus, mutta kuitenkin saatu mahtumaan paljon hyviä kasvatusneuvoja sekä runsaasti hyviä reseptejä. Tälle kirjalle on paljon käyttöä.:)

   Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-