tiistai 17. syyskuuta 2013

Ruusuvesi


Runkoruusulla on kesän toinen kukintakierros menossa ja ajattelin vähän hyödyntää sen terälehtiä. Valmistin ruusuvettä, jota voi käyttää maustamaan jälkiruokia, leivonnaisia ja ruokia. Ja jos ruusuvettä ei tule käytettyä elintarvikkeena, sitä voi käyttää vaikka kasvovetenä. Runkoruusuun jäi vielä reilu kymmenen isoa ruusua kukkimaan. Lopuista terälehdistä voisikin tehdä taas ihanaa ruusunterälehtihilloa.

Ruusuvesi

puhtaita ja myrkyttämättömiä ruusun terälehtiä
saman verran vettä kuin terälehtiä

Laita ruusun terälehdet kattilaan ja mittaa päälle vettä yhtä paljon kuin ruusun terälehtiäkin on käytössä. Kiehauta ja keitä, kunnes terälehtien väri on liuennut. Jäähdytä ja anna tekeytyä yön yli jääkaapissa. Siivilöi terälehdet pois ja pullosta ruusuvesi puhtaisiin lasipulloihin. Ruusuvesi säilyy jääkaapissa n. kaksi viikkoa.

12 kommenttia:

 1. Varmaan tuoksuu ihanalta:)Täälläpäin maailmaahan ruusuvettä käytetään ahkerasti ja just tänäänkin tein jotain,missä sitä käytettiin (tulee myöhemmin blogiin..)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun sinulta tuli sopivasti resepti, mihin voin ruusuvettä käyttää. Kunhan nyt vain ehtisin taas paremmin ruoanlaittoonkin keskittyä.:)

   Poista
 2. Minä en ole koskaan edes ajatellut tehdä itse ruusuvettä... käytän kyllä aina toisinaan. Maustetut marengit tuoksuttavat koko keittiön !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Runkoruusun terälehdistä tulee välillä tehtyä jotain, kun siinä on niin isot, hienon punaiset terälehdet. Ja se on vielä tässä ihan ikkunan edessä, niin tulee aina koneella ollessa katseltua, että pakko tehdä jotain, etteivät mene haaskuun.;) Marenki kuulostaa hyvältä käyttökohteelta. Nyt olisi taas yli jääneitä valkuaisiakin.:)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kauniin punaista tuli ruusuvedestä, mutta millään en saanut kuvattua ruusun oikeaa sävyä. Se on enemmänkin aniliinin punainen kuin tuollainen kirkkaan punainen.:)

   Poista
 4. Olen joskus vuosia sitten keittänyt ruusuvettä pinkeistä hansaruusuista, tuli myös nätin väristä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti hansaruusukin antaa hienon värin. Kivampi näitä onkin tehdä punaisista ruusuista, ettei tule ihan väritöntä.:)

   Poista
 5. Heippa, sulla on kaikkia ihania juttuja täällä, seuraan mielenkiinnolla aina kun kerkiän. Tässä postauksessa kiinnostaa toi söpö pullo, mistä oot sen hankkinut? Voisi olla aikasta hauska lahjaidea sellaisenaan tai jollain pienellä täytettynä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva kuulla, että mieluisia juttuja löytyy.:) Joskus aikoinaan tykkäsin erilaisista muotoilluista koristepulloista ja taisin suurimman osan ostaa Tiimarista. Sydänpullonkin ostosta on jo parikymmentä vuotta aikaa, mutta aina silloin tällöin tuollaisiin pulloihin törmää "rihkamakaupoissa".;)

   Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-