lauantai 21. syyskuuta 2013

Paahdettu myskikurpitsakeitto


Bloggaaminen on taas jäänyt vähän hunningolle, koska kiireet painavat päälle. Projekteja riittää, eikä aika riitä koneella olemiseen. Nyt oli kuitenkin taas keskityttävä vähän paremmin ruoankin laittoon, kun sain kutsun CocoVin reseptikilpailuun. Reseptikilpailukutsuja onkin nyt syksyn mittaan riittänyt. Osan olen jättänyt mielenkiinnon ja ajan puutteen vuoksi väliin, mutta tähän taas päätin ihan viime hetkillä osallistua. CocoVin superfood-tuotteet kiinnostivat sen verran paljon.


Keskiviikkoiltana noudin postista paketin, joka sisälsi CocoVilta lähetettyjä tuotteita. Tuotteista vähintään kahta pitäisi reseptissä käyttää. Jänniä tuotteita paketista löytyikin: kuivattuja inka-marjoja, kookosjauhoja, kookossokeria, nokkosyrttijauhetta, pähkinämix, pakurijauhetta sekä lucumajauhetta. Suurin osa tuotteista oli ennestään tuntemattomia meidän keittiössä, joten pikkaisen pisti miettimään osaako näitä käyttää mihinkään.


Kilpailussa on kaksi sarjaa. Kehitellä voi joko jälkiruokareseptin tai sitten pääruoan. Halutessaan voi osallistua vaikka molempiin, jos ideoita ja inspiraatiota riittää. Reseptien kehittelylle ei jäänyt paljon aikaa, koska sain tuon tuotepaketin niin myöhään. Huomiseen mennessä pitää reseptit olla valmiita. Niinpä koitin eilen tekemääni kurpitsakeittoon ujutella myös superfoodeja mukaan.


Myskikurpitsakin on meillä uusi tuttavuus. Monet kerrat olen niitä kaupassa katsellut, nyt vasta tuli yksi kurpitsa ostettua. Hauskan mallisia, ja sisältä paljastuu kaunis väri. Kurpitsan puolikkaat paahdoin ensin uunissa kypsäksi. Paahtaminen antaa keitolle lisää makua. Superfoodeista sain keittoon sopimaan pakurijauhetta, nokkosyrttijauhetta ja kookossokeria. Keittoannoksien päälle ripoteltiin vielä pähkinämixiä. Pähkinöistä sai samettisen pehmeään keittoon jotain pureskeltavaakin, ja pähkinöiden makukin sopi hyvin kurpitsan kanssa. Tällä superterveellisellä syksyisellä keitto-ohjeella osallistun nyt sitten tähän kilpailuun.


Paahdettu myskikurpitsakeitto

1 (reilu 800 g) myskikurpitsa
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
1 pieni sipuli
1 valkosipulin kynsi
1 punainen chili
3 - 4 dl vettä
1 tl CocoVin Pakurijauhetta + 2 dl vettä
1 rkl CocoVin Nokkosyrttijauhetta
1 rkl CocoVin Kookossokeria
loraus ruokakermaa
suolaa

Tarjoiluun:
CocoVin Pähkinämixiä

Halkaise myskikurpitsa, poista siemenet ja aseta puolikkaat uunipellille halkaistu pinta ylöspäin. Sivele kurpitsojen pinnat oliiviöljyllä ja ripottele pinnalle suolaa ja mustapippuria. Paahda kurpitsoja uunissa 180 asteessa, kunnes kurpitsa on pehmeää, n. 1 - 1 1/2 tuntia. Mittaa pieneen kasariin pakurijauhe ja vesi. Keitä n. 20 minuuttia, kunnes jauheesta on irronnut veteen väri. Siivilöi liemi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynsi. Poista chilistä siemenet ja hienonna chili silpuksi. Kuullota sipulit ja chili kattilassa oliiviöljyssä pehmeäksi. Lisää joukkoon kurpitsojen pehmeä sisus, vesi, pakuriliemi, nokkosyrttijauhe sekä kookossokeri. Kiehauta ja keitä 10 - 15 minuuttia. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää joukkoon kerma ja mausta suolalla. Lämmitä vielä hetki. Tarjoile keitto pähkinöiden kanssa.

16 kommenttia:

  1. Myskikurpitsa on ihan huippukurpitsa. Siitä voi käyttää ihan kaiken :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva uusi kokeilu oli. Myskikurpitsaa pitää ostaa toistekin. Siitä ei tosiaan mennyt haaskuun niin kuin muista kurpitsoista.:)

      Poista
  2. Tuo kurpitsa on ihan uus juttu mullekin. Ruoka näyttää makoisalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla myskikurpitsaa, jos kurpitsasta pitää. Kilohintakin on tosi alhainen. Hyvää keittoa tuli ja myskikurpitsassa on tosi kaunis väri.:)

      Poista
  3. Kyllä nyt lämmittävä soppa maistuisi, ja vielä näin ihanan mausteinen ja herkullinen.:) Selvisin viikosta, mutta perjantai-iltana kaaduin sänkyyn kovan flunssan takia. Taas jäi leivonta väliin! Ikävää, kun ei ole ollut aikaa bloggaamiseen ja nyt ei ole voimiakaan. Sienireissu ja omenien haku isovanhemmilta siirtyivät myös.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämpimät keitot tekevät nyt hyvin kauppansa, kun on kylmiä syyspäiviä. Antavat lämpimän olon, ja keitot on parasta flunssaruokaa.:) Toivottavasti nämä kiireet alkaisi pian helpottamaan, niin pääsisi taas paremmin panostamaan blogiinkin. Ja ehtisi kommentoimaan muidenkin blogeissa.

      Poista
  4. Vitsi miten upea tuo kuva jossa on halkaistu kurpitsa, todella kaunis! Ja keitto vaikuttaa kyllä herkulliselta, nyt kun ilmat viilenee niin keittoruokia tulee taas tehtyä paljon :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Tosi nättejä kurpitsoja ovat nämä. Ja oikein hyvää keittoakin tuli. Tällaiset keitot on parhaimpia ruokia kylmillä ilmoilla.:)

      Poista
  5. Onpa ihanan näköistä! Ihanaa lämmintä comfort foodia näin sateiden keskelle. Tosi innovatiivisesti olet kyllä keksinyt käyttää Cocovin tuotteita! Tuli ihan järkyttävä kurpitsakateus tuon kaunokaisen edessä muuten, pakko löytää myskikurpitsa niin ei tarvitse sellaista perinteistä järkälettä kantaa kotiin :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Ihan totta, kylmillä ilmoilla tällaiset keitot lämmittävät sisäisesti. Keittoon sai helpostikin noita tuotteita menemään. En uskaltanut näin lyhyellä ajalla lähteä kokeilemaan mitään leipomista. Noita loppuja tuotteita voi sitten siihenkin paremmalla ajalla testata. Myskikurpitsat ovat kauneutensa lisäksi myös kätevän kokoisia. Juuri riittävästi aineksia yhteen ruokaan. Isojen kanssa saa kurpitsaa syödä muodossa jos toisessakin useamman päivän.:)

      Poista
  6. Ai niin, ethän heittänyt siemeniä pois? Kurpitsan siemenet on ihania pestyinä ja uunissa paahdettuina rouhaisulla suolaa maustettuna :-) (Vinkiksi ensi kerralle, jos vahinko pääsi jo tapahtumaan hah.)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En heittänyt. Kurpitsan siemenet ovat käyttökelpoista tavaraa.:)

      Poista
  7. Onpa ihanan näköistä keittoa ja tosi kaunis väri tuossa halkaistussa kurpitsassa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Keitto oli samettista ja maukasta. Ja väri kurpitsassa ihana. Valmiissa keitossa kurpitsan väriä pakuri hieman värjäsi tummemmaksi.

      Poista
  8. Herkullisen näköistä ja kuulostaa mielenkiintoisilta tuotteilta nuo kaikki. :)
    Mua taas ei pyydetä minkäännäkösiin reseptikisoihin, höh. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Oli kyllä todella mielenkiintoiset tuotteet ja ihan kivojakin. Nyt niitä uskaltaa jo ostaa vaikka itsekin.:) Ehkä niitä kutsuja vielä tulee. Minullekin niitä on vasta äskettäin alkanut satelemaan.;)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-