perjantai 30. elokuuta 2013

Leivitetyt lampaankääpäpihvit


Heikolta vaikuttaa sienisato tänä syksynä, kun kaikkialla on ihan rutikuivaa. Vesisateita kaivattaisiin kovasti. Onneksemme kuitenkin muutama lampaankääpä viikonloppuna vakiopaikaltamme löydettiin. Pienistä lampaankäävän lakeista nimittäin valmistuu melkeinpä kaikkein paras sieniruoka mitä vain olla voi. Eli leivitetyt lampaankääpäpihvit. Pihvejä pääsin nyt paistelemaan pari pannullista, ja ne veivät taas melkein kielen mennessään. Lampaankäävissä on hyvä maku ja koostumus. Siihen, kun lisää vielä rapean leivityspinnan, niin ei sieniruoka paljon sen täydellisemmäksi voi mennä. Joskus olen leivitettyjä pihvejä paistanut myös isoista herkkusienistä lampaankäävän puutteessa. Nekin onnistuvat ihan hyvin, ja herkkusienistä saa leikattua tasaisia siivuja, mitkä on helppo paistaa. Makua herkkusienissä ei ole niin paljon kuin lampaankäävissä, mutta eivät nekään hassumpia ole paremman puutteessa.

Leivitetyt lampaankääpäpihvit

puhdistettuja, pieniä ja tasaisia lampaankäävän lakkeja
kananmunia
korppujauhoja
suolaa
valkopippurijauhetta

Paistamiseen:
ruokaöljyä tai voita

Riko lautaselle kanamuna ja vatkaa rakenne rikki. Kaada toiselle lautaselle korppujauhoja ja mausta jauhot suolalla ja valkopippurilla. Pyöräytä lampaankäävät ensin kananmunassa ja sitten maustetussa korppujauhossa niin, että lakit peittyvät jauholla kauttaaltaan. Paista leivitetyt lampaankäävät pannulla rasvassa molemmin puolin kullanruskeiksi.


Lampaankäävät kasvavat todella isoiksi. Leivitykseen sopivat parhaiten nuoret, pienet sienet. Vanhemmat, isot sienet ovat parhaimpia pilkottuina kastikkeissa, muhennoksissa ym.

10 kommenttia:

 1. Kuulostaapa veikeältä ja kivasti erilaiselta :) nyt maistuis varmaan mullekin. Nam!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etkö ole koskaan sieniä leivittänyt? Se asia sinun pitää korjata pikimmiten! On meinaan herkkua!:)

   Poista
 2. Lampaankäävät ovat todella herkullisia! Mökillä tuli sienestettyä ja koriin jäi herkkutatteja ja kanttarelleja. Harmillista, mutta sienisokeri ei sovi minulle ja muut saa herkutella sienilläni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lampaankääpä on herkullinen ruokasieni. Voi, löytyisipä tatteja. Näyttää vain pahasti siltä, että ilman jäädään tänä vuonna kuivuuden vuoksi. Onpa surkeaa, kun sienet ei sovi. Vaikeaa olisi olla ilman sieniherkkuja.

   Poista
 3. Näyttää kyllä todella herkulliselta, varsinkin tuon ihastuttavan papu-pekonilisäkkeen kera!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.:) Ja lohkoperunoitakin vielä lisäksi, niin olihan taas vatsat herkkuja täynnä.;)

   Poista
 4. Noita maistasin mielelläni;en ole tainnut koskaan maistaa lampaankääpää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lampaankääpä on yksi parhaista ruokasienistä. Toivottavasti joskus pääset sitä maistamaan.:)

   Poista
 5. Tää on kyllä yks mun kaikkien aikojen lempparisieniruoista. Voi kun löytyiskin jostain lampaankääpiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei paljon tämän paremmaksi voi sieniruoka mennä. Lisää saisi kääpiä löytyä. Nyt on sateita vähän luvattu. Jos se hieman korjaisi sienitilannetta.

   Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-