torstai 15. elokuuta 2013

Etikkasienet


Pieniä kangasrouskuja ja suppilovahveroita tulee jonkun verran säilöttyä syksyisin mausteiseen etikkaliemeen. Etikkasienet ovat kiva lisuke ruokapöydässä.

Etikkasienet

n. 1 l pieniä kangasrouskuja ja suppilovahveroita

Mausteliemi:
2 dl vettä
1 dl väkiviinaetikkaa
2 dl sokeria
1/2 tl kokonaisia neilikoita
1 rkl Capsi -sienisäilötettä

Ryöppää kangasrouskut. Lado kangasrouskut ja suppilovahverot puhtaisiin lasipurkkeihin. Mittaa kattilaan mausteliemen ainekset ja kiehauta seos. Kaada liemi purkkeihin sienten päälle. Sulje purkit. Sienet maustuvat muutamassa päivässä, mutta säilyvät viileässä pitkään.

3 kommenttia:

 1. Suloisia nuo pienet kangasrouskut.:) Sienistä tuli mieleeni, että miten säilöt kanttarellit talveksi? Pakastatko ja jos niin paistatko sienet ensin? Oletko tehnyt jotain säilykkeitä tms?

  Kiitos hyvistä varmuuskopiointi-ohjeista, nyt minunkin blogini on turvattu.:) Olipas tosiaan jokin asia sentään yksinkertaista täällä!!

  Viime kertaiset kommenttisi blogiini eivät menneet roskaposteihin, jippii!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkuiset "nappirouskut" on parhaita.:) Kanttarellit pakastan. Ensin paistan niistä pannulla, tietenkin ilman rasvaa, ylimääräiset nesteet pois ja sitten pusseihin, jäähdytys ja pakastimeen. Joskus olen vähän kuivannutkin, mutta mielestäni ovat pakastettuina parempia. Joskus olen pieniä kanttarellejakin säilönyt liemeen, jos on oikein hyvä kanttarellivuosi.:)

   Hyvä, kun mainitsit tuosta. Täytyy itsekin käydä taas uudet postaukset tallentamassa. Tosiaan kerrankin Blogger on osannut jonkun asian tehdä tarpeeksi yksinkertaiseksi.:)

   Hienoa!:) Jospa sekin ongelma alkaisi helpottamaan. Ei ole oikein innostanut käydä blogeissa kommentoimassakaan, kun kommentit aina häviää. Täytyy huomenna koittaa tehdä oikein iso kommentointikierros ja katsoa kuinka käy.;)

   Poista
  2. No noin olen itsekin nyt muutamana vuonna säilönyt kanttarellit, joskus yritin myös kuivata niitä, mutta en pitänyt oikein lopputuloksesta. Lisäksi pakastimesta on niin helppo sitten ottaa niitä kerta-annoksia käyttöön.:) Monena vuonna olen mietiskellyt jonkinlaisen säilykkeen toteuttamistakin. Kun nyt kerkeisi sinne sieneen, juuri alkoi tämä viimeinen lomapätkä.:)

   Tosiaan, toivottavasti tuo ikävä ongelma häviäisi, syö varmasti melkoisesti intoa kommentoida.:(

   Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-