tiistai 30. huhtikuuta 2013

Koskenlaskijan uunimakkara hevoslenkistä


Viikonloppuna poikettiin taas tehtaanmyymälässä ja silmiin osui hevoslenkki. Joulun palvatusta hevospaistista oli niin hyvät kokemukset, että tietenkin piti lenkkiäkin ostaa pätkä. Ja vielä, kun makkara oli täyttä tavaraa eikä mitään perunajauhomössöä, niin ostopäätöstä ei tarvinnut harkita. Viikonloppuna osa lenkistä pääsi saunan kiukaalle, ja lopusta tein eilen uunimakkaraa. Hevoslenkki sopiikin hyvin juuri kiukaalle sekä uuniin.

Koskenlaskijan uunimakkara hevoslenkistä

pätkä hevoslenkkiä
Koskenlaskija sipuli-ruohosipuli sulatejuustoa
ketsuppia
juustoraastetta
ruohosipulia

Poista lenkistä kuori ja leikkaa pintaan syvät viillot sentin parin välein. Leikkaa sulatejuustosta siivut ja täytä viillot siivuilla. Pursota makkaran päälle ketsuppiraidat ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista uunissa 225 asteessa n. 15 minuuttia. Ripottele pinnalle silputtua ruohosipulia.

4 kommenttia:

 1. Voi vitsi... Maistuis kyllä meidän miehille!;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uunimakkaraa tulee jostain syystä tehtyä tosi harvoin. Hevoslenkki oli kuitenkin tähän nyt ihan omiaan. Kivan makuista tuo uusi Koskenlaskijakin.:)

   Poista
 2. En ole huomannutkaan uutta koskenlaskijaa ja hevoslenkkikin olisi myös kokeilun arvoinen, muttei taida ihan joka kaupasta löytyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jonkun aikaa on jo tuota sipuli-ruohosipulijuustoa kaupoissa näkynyt. Hyvää, jos pitää sipulin mausta.;) Mies tykkäsi kovasti hevoslenkistä. Harmi kyllä, ei vain taida niin vain aina kaupasta löytyä. Tehtaanmyymälässäkin se oli irtomyynnissä.

   Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-