Mantelimassaa on tosi helppo tehdä itsekin, joten varsinkin laskiaispulliin teen massan yleensä aina itse. Omatekoinen on kaikkein parhaimman makuista, eikä massan valmistamiseen mene paljon aikaa. Tällä ohjeella mantelimassa jää ihanan pehmeäksi ja notkeaksi. Sitä on helppo levittää veitsellä laskiaispullille. Kaupan mantelimassa onkin paljon kiinteämpää ja kuivempaa. Omatekoisestakin massasta saa halutessaan kiinteämpää, jos laittaa vähemmän valkuaista tai enemmän tomusokeria ja mantelijauhetta.
Mantelimassa
1 1/2 dl mantelijauhetta
1 1/2 dl tomusokeria
1 kananmunan valkuainen
n. 1 tl karvasmanteliöljyä
Sekoita mantelijauhe ja tomusokeri
keskenään. Lisää joukkoon valkuainen sekä karvasmanteliöljy. Sekoita
seos notkeaksi ja sileäksi. Pyöritä seoksesta tuorekelmun sisään tanko
ja säilytä viileässä. Jaa tanko paloiksi ja käytä esim. laskiaispullien
täytteenä.
Näitä vois syödä 10,yksin :)
VastaaPoistaLaskiaispullia uppoaa hyvin pulla jos toinenkin.;)
VastaaPoistaSama täällä - siksi vähän epäröin tehdä niitä viikonlopuksi. Ollaan muutenkin syöty makeita viime aikoina ihan liikaa.
VastaaPoistaJotenkin talviaikaan tulee aina syötyä paljon tuhdimmin kuin kesällä, ja makeaakin tekee koko ajan mieli. Onneksi minulla oli Runebergeja vanhoissa arkistoissa, niin en "joutunut" niitä tänä vuonna leipomaan. Nämäkin pullat on arkistoista, mutta eiköhän sitä jokunen tarvitse laskiaiseksi tehdä.;)
PoistaSama vika. Makeaa ja muuta lihottavaa on tullut syötyä vähän liikaakin. Onneksi nyt on alkanut olla aika mukavia lenkkeilyilmoja. Vain pientä pakkasta ja päiväkin on paljon pidentynyt. Tällä viikolla olen alkanut tehdä tuplasti enemmän lenkkejä päivittäin. Onneksi on tuo lenkille pakottaja.;) Mutta kyllä noita laskiaispullia sentään pitää muutama tehdä, hillolla ja mantelimassalla.:)
VastaaPoistaMinäkin tein juuri mantelimassaa ja laskiaispullia. Olen tullut isihen tulokseen että mantelimassa kannattaakin tehdä juuri itse. Niin pieni vaiva, ja saa juuri sellaista kuin haluaa! :)
VastaaPoista