Mantelimassaa vai hilloa? Meillä laskiaispullat maistuvat molemmilla täytteillä, mutta allekirjoittanut pitää kuitenkin pikkaisen enemmän pullista mantelimassalla, toinen puolisko taas hillopullista, joten osa pullista täytetään aina mantelimassalla ja kermavaahdolla, osa taas hillolla ja kermavaahdolla. Silloin tällöin kokeillaan täytteenä jotain uuttakin, mutta nämä perinteiset vain pitävät pintansa vuodesta toiseen.
Laskiaispullat
Pullataikina:
5 dl maitoa2 dl sokeria
2 kananmunaa
1 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
2 ps kuivahiivaa
14 - 16 dl vehnäjauhoja
2 dl juoksevaa rypsiöljyvalmistetta
Voiteluun:
kananmuna
Päälle:
raesokeria tai mantelilastuja
Täytteeksi:
hilloa tai mantelimassaa
kermavaahtoa
Sekoita +42-asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) maitoon muna, sokeri, kardemumma ja suola. Vispilöi taikinanesteeseen osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää loput jauhot ja rasva. Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Jaa taikina kahteen osaan ja leivo niistä tangot. Jaa kumpikin tanko paloiksi. Pyörittele palat pikkupulliksi ja nosta pellille leivinpaperin päälle. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia. Voitele pullat kananmunalla ja koristele raesokerilla tai mantelilastuilla. Paista pullat uunin keskitasolla 225 asteessa n. 10 - 15 min. Halkaise jäähtyneet pullat ja täytä ne hillolla tai mantelimassa sekä kermavaahdolla.
Näyttää hyvältä :) Mulla on pullataikina-ainekset odottamassa pikkumiehen päiväunia. Hyvästi laihdutuskuuri ja tervetuloa laskiaspullat!
VastaaPoistaKiitos.:) Vaikea on laihdutella, kun on Runebergin päivää, laskiaista ynnä muuta.;)
PoistaMolemmat täytteet ovat hyviä, mutta pidän enemmän mantelimassasta :)
VastaaPoistaSama juttu.:) Sellaisia pullia en kuitenkaan tykkää tehdä, että laittaisin täytteeksi molempia yhtä aikaa. Jotenkin se hillo sitten peittää liiaksi mantelimassan.
PoistaEi tarvitse montaa syödä, kun on reilun kokoisia.;) Molemmilla täytteillä on hyviä, mutta mantelimassa on aina ollut sellaista, mistä tykkään ihan mahdottomasti.;)
VastaaPoistaTäällä menee mieltymykset tasan. Minä liputan mantelimassan puolesta, M vaatii pullaansa ehdottomasti hilloa.
VastaaPoistaMutta hyvä kun sattui sopivasti tuo laskiaispullaresepti. Nyt ollaan muutama kuukausi "muilla mailla vierahilla" ja minun pitäisi leipoa täällä laskiaispullia. Kaikki ainekset löytyy, mutta pakkausten koot ovat erilaisia. Täällä kuivahiivapussissa on 4,6 g hiivaa. En yhtään muista mitä suomalainen kuivahiivapussi painaa. Voisitko tarkistaa, niin saan oikeat mitat, kiitos :)
11 grammaa on Sunnuntai -kuivahiivapussissa.:) Laskiaispullien täytteet jakaa kansaa aina.;D
PoistaSe on sitten 5 täkäläistä kuivahiivapussia. Isosti kiitoksia.
PoistaHeips. Kyselin sulta helmikuussa laskiaispulliin vähän apuja. Tällainen tarina ja tällaiset pullat siitä sitten syntyi.
Poistahttp://epatrendikasruokablogi.blogspot.fi/2013/02/laskiaispullaleipomuksia.html
Päätettiin sitten avata meidänkin ”epätrendikäs ruokablogi” yleiseen jakeluun. Tervetuloa lukijaksi :)
Minulle ehdottomasti hillolla, ei mitään mantelimömmöjä! No, jokaisella oma maku :D
VastaaPoistaSehän on vain piristävää, ettei kaikilla ole sama maku.;)
Poistaair jordan
VastaaPoistaoff white hoodie
nike sb
golden goose outlet
golden goose on sale