sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Aroniachutney


Marja-aroniat ovat taas kypsyneet ja osasta aronian marjoista olen tehnyt chutneyta Satakunnan Kansasta aikoinaan löytyneen ohjeen mukaan. Kuumana vasta valmistunut chutney on aika hapahkoa, mutta muuten mukavan mausteista. Happamuus tasaantuu, kunhan chutney saa rauhassa tekeytyä.

Aroniachutney

1/2 kg aronian marjoja
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
100 g luumuja
1 dl omenaviinietikkaa
2 1/2 dl sokeria
1 tl suolaa
1 tl sinapinsiemeniä
1 tl curryjauhetta
1/2 tl jauhettua inkivääriä
1 dl rusinoita

Puhdista ja huuhdo aronian marjat. Kuori ja hienonna sipulit, poista luumuista kivet ja silppua luumut. Pane kaikki ainekset kattilaan ja keitä niitä noin puoli tuntia miedolla lämmöllä kannen alla. Sekoita välillä. Purkita ja anna tekeytyä viileässä kaksi kuukautta. Nauti lihan ja riistan lisäkkeenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-